Haberler

Fiskobirlik'te Olağan Genel Kurula Doğru

Giresun Ziraat Odası (GZO) Başkanı Özer Akbaşlı, "FİSKOBİRLİK'in tek problemi asıl sahipleri olan üreticiler ile yöneticiler arasındaki güven konusudur" dedi.

Giresun Ziraat Odası (GZO) Başkanı Özer Akbaşlı, "FİSKOBİRLİK'in tek problemi asıl sahipleri olan üreticiler ile yöneticiler arasındaki güven konusudur" dedi.

Akbaşlı, yaptığı basın açıklamasında, Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliğinin (FİSKOBİRLİK) olağan genel kurulunun ocak ayının ilk haftasında yapılacağını belirtti.

FİSKOBİRLİK'in 2 yıl önce yaşadığı ekonomik sorunlar nedeniyle üst kurul delegesi olduğunu ifade eden Akbaşlı, sonrasında da Giresun Merkez Kooperatifinden 3 bin 500 çiftçiyi temsilen kurultaya katıldığını söyledi.

FİSKOBİRLİK'in yanlış yönetildiğini, bu yönetim tarzı ile düzlüğe çıkamayacağını ifade eden Akbaşlı, "Sorun güven probleminde. birliğin çiftçisi ile barışık olmadığından defalarca bahsettim. Ama maalesef yönetim kurulu bizi anlamadı" diye konuştu.

Akbaşlı, FİSKOBİRLİK'in Giresun Merkez Kooperatifinin olağan seçiminin iki hafta önce yapıldığını, 4 bin üyesi olan kooperatifin seçimine sadece 35 ortağın katılmasının düşündürücü olduğunu savunarak, şunları kaydetti:

"Birliğin son 2 senedir içinde ne fındık var ne de üreticinin kendisi var. Üreticinin kuruluşunun içinde, üretici yok. Fakat sadece meseleyi yönetici ile sınırlandırmamak gerek. Çiftçi bunun neresinde- Bugün FİSBKOBİRLİK çiftçinin iktisadi kuruluşudur. Ziraat odası, mesleki kuruluştur. FİSKOBİRLİK bir dönem devlete bağlıydı. Bugün dünyada mahsulünü kooperatifler aracılıyla satan ülkelere baktığımızda, Hollanda yüzde 97, Japonya yüzde 86, Avrupa'nın ortalaması ise yüzde 75-80, Türkiye ise sadece yüzde 2 dolayında. Türkiye'de bugün her 100 çiftçiden sadece ikisi mahsulünü kooperatifler aracılığıyla satıyor. Çiftçimizi bir araya getiremiyoruz. Mesele insan kaynağımız, bakış açımız. Bu sosyolojik bir mesele."

FİSKOBİRLİK'in yaşadığı zor süreci üreticiler ve ortağı olarak izlediklerini dile getiren Akbaşlı, "FİSKOBİRLİK'te 200'e yakın delege var. Bunların aklında fındık yok ki. Bakıyorsunuz kongrelerdeki görüşmeler ve alınan kararlar 'kabul edilmiştir, kabul etmeyenler, edenler, edilmiştir, ellerinizi indirin" şeklinde geçmiştir. FİSKOBİRLİK'in tek problemi asıl sahipleri olan üreticiler ile yöneticiler arasındaki güven konusudur. İnşallah birliğin önü açılır da üreticinin yüzü güler" ifadelerini kullandı.

- GİRESUN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title