Haberler

Fındık Rekolte Komisyonu Karanfil Sayımına Başladı

Giresun Ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı, hava şartlarının fındık tarımını şuan için olumsuz etkilemediği ancak bundan sonra yağacak karın risk içerebileceğini söyledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Akbaşlı "Bölgemizde yaşanan hava şartları fındık tarımında herhangi bir olumsuzluk oluşturmamıştır. Özellikle orta ve yüksek kesimlerimizde kar bekliyorduk, karın gelmesi bizi son derece memnun etti. Karla beraber birkaç gün aşırı soğuklar yaşadık -5, -6 derecelerini buralarda gördük. Komşu ilimiz Ordu'da sıfırın altında hava sıcaklıkları daha çok hissedildi. Fakat fındığın karanfil aşamasında ve erkek polenlerin tozma aşaması dönemde fındığımıza ne kadar olumsuz yönde etkileyeceğini bilemiyoruz fakat bu yaşanan hava şartlarının Giresun bölgesinde çok fazla etki etmediğini düşünüyorum. Bugün itibariyle rekolte komisyonumuz alana çıktı, birkaç gün içerisinde gerek yeni rekoltenin ne olabileceği yönünde gerekse son günlerdeki havadan yaşanan sıkıntıyı yerinde gözleyecekler. 10 gün sonra net bilgi veribelceğiz" dedi.

Akbaşlı, kar beklediklerini ama 2-3 gün süren aşırı soğukların karanfillere bir zarar verdiğini düşünmediklerini söylerken bundan sonraki soğukların tehlikeli olacağını dile getirdi. Akbaşlı "Mayıs ayının başına kadar risk var. Ocak ayının ikinci yarısındayız. 3-5 ay daha var fındık çiftçi eli yüreğinde bekleyecek yapılabilecek bir şey yok" diye konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Özer Akbaşlı Giresun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title