Haberler

Fındık İhracatındaki Artış

Giresun Ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı, bu yılki fındık ihracatının 25.haftasında, son iki yılın aynı haftasındaki ihracattan yüzde 73 daha fazla ihraç gerçekleştiğinin görüldüğünü bildirdi.

Giresun Ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı, bu yılki fındık ihracatının 25. haftasında, son iki yılın aynı haftasındaki ihracattan yüzde 73 daha fazla ihraç gerçekleştiğinin görüldüğünü bildirdi.

Akbaşlı, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde basın yayın organlarında, Avrupalı fındık alıcılarının fındık almadığı, Avrupa'da fındığa talep olmadığı, fiyatların bu sebeple düştüğü yönünde açıklamaların yer aldığını, bunu hayretle karşıladıklarını belirtti.

Fındık ihracatının, bu açıklamalardaki durumda olmadığını, 'dolu dizgin' ilerlediğini vurgulayan Akbaşlı, "Fındık ihracatında 25. haftada, 2010 yılında 2 bin 678 ton, 2011 yılında 2 bin 994 ton ve 2012 yılında 3 bin 863 ton iç fındık ihracatı gerçekleşmiştir. Bu yılki fındık ihracatının 25. haftasında, son iki yılın aynı haftasındaki ihracattan yüzde 73 daha fazla ihraç gerçekleştiği görülmekte" ifadesini kullandı.

Akbaşlı, rakamların olduğu yerde varsayımların olamayacağına değinerek, şunları kaydetti:

"Her şey tüm çıplaklığı ile ortada. Türkiye, fındık ihracatında hız kaybeden bir ülke değil. Rekoltesine göre mahsulünü satabilen, dünyanın fındığına ilgi gösterdiği bir ülke. Birbirimizi kandırmanın ne ülkemize ne çiftimize ne de sanayicimize bir hayrı olur. Bir araya gelip hep birlikte Avrupa ve dünyaya ucuz fındık vermemeliyiz. Değeri neyse o olsun ama ucuz olmasın."

Muhabir: Gülizar Şenel

Yayıncı: Orhan Topal - GİRESUN

Kaynak: AA / Yerel

Özer Akbaşlı Giresun Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title