Haberler

Eyüpsultan'da çölyak hastalarına glütensiz kahvaltı

Güncelleme:

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken'in ev sahipliğinde Osmanlı Parkı'nda çölyak hastalarına özel kahvaltı etkinliği gerçekleştirildi.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken'in ev sahipliğinde Osmanlı Parkı'nda çölyak hastalarına özel kahvaltı etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte Çölyak hastalarına özel glütensiz besinler sunuldu.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken'in ev sahipliğinde Alibeyköy'de bulunan Osmanlı Parkı'nda çölyak hastalarına özel kahvaltı programı düzenlendi. Kahvaltı programına Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, İstanbul Avrupa Yakası Çölyak Derneği Başkanı Cemalettin Kaşıkçı ve Çölyak hastaları katıldı.

Sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda insan sağlığını önceleyen projelere imza atan Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, çölyak rahatsızlığı olan vatandaşları unutmadı. Onlar için glütensiz ürünlerin yer aldığı özel kahvaltı programı yapıldı. Özel beslenme diyetine sahip çölyak hastaları için toplumda farkındalık oluşturmak için bu etkinliği gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Köken belirlenen çölyak hastalarına da 3 ayda bir olmak üzere pahalı ve ulaşılması zor glütensiz besin yardımı yapıldığını söyledi.

Kahvaltı programında İHA Muhabirine açıklamada bulunan Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken "Bir farkındalık olsun, herkesin dikkatini çekmek istedik. Böyle bir sorun var, okullarımızda okuyan çocuklarımız kantinden bir şey tüketmesi bile zor. O yüzden her yerde sorun var bununla ilgili çölyak ürünleri de biraz pahalı, o yüzden belirlenen ailelerimize 3 ayda 1 olmak üzere yardım yapıyoruz. Bugün burada her şeyleri ile onlara hitap eden kahvaltı hazırladık. Çölyak Başkanı söyledi, bir hanımefendi 'ilk defa poşet getirmeden bir kahvaltıya katıldım' dedi. Demek ki böyle şeyler olabiliyor, biz kendimizi bu insanların yerine koymamız lazım gibi görünüyor. Bir sorun var ve biz bu soruna dikkat çekmek için çölyak olmayanlar, çölyak hastaların farkına varsın diye yaptık" dedi.

İstanbul Avrupa Yakası Çölyak Derneği Başkanı Cemalettin Kaymakçı "İstanbul'umuzun tüm ilçelerinde böyle etkinlikler yapıyoruz. Çölyaklı hastalarımızın her zaman yanında olmaya çalışıyoruz. Dernek olarak yanlarında olmaya gayret ediyoruz. Bugün çok güzel bir kahvaltı yaptık, belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Çölyak ile ilgili ürünlerimiz çok pahalı ve her yerde bulamıyoruz. Dernek olarak amacımız ürünlerin kolay bulunabilir hale gelmesi, bütün marketlerde bulunabilmesini istiyoruz" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Deniz Köken Eyüpsultan İstanbul Osmanlı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title