Haberler

Eskişehir yerel haberleri... Tepebaşı'nda Toplu İş Sözleşmesi Görüşmelerinde Anlaşmaya Varıldı

Güncelleme:

Tepebaşı Belediyesi ile Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Türkiye Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Genel-İş) arasında devam eden Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde anlaşmaya varıldı. Bin 630 belediye emekçisini kapsayan sözleşmeyle, maaşlarda ortalama yüzde 56,14 oranında iyileştirme sağlanacak.

Tepebaşı Belediyesi ile Genel-İş Sendikası arasında devam eden TİS görüşmeleri, anlaşma ile sonuçlandı. Belediye yetkilileri ile sendika temsilcileri tarafından imza altına alınacak TİS, 01/07/2022 ile 30/06/2024 tarihleri arasını kapsayacak ve sözleşmeden bin 630 personel yararlanacak.

Sözleşmenin içeriğinde ücretlerde ve sosyal haklardaki artışların yanı sıra iş güvencesi de bulunuyor. Sözleşme kapsamında en düşük personel ücreti 7 bin 674 lira 43 kuruş olacak. Maaşlarda ortalama yüzde 56,14 oranında artırım sağlayan sözleşme kapsamında 6 aylık dönemlerde de maaş artışları, asgari ücret artışının üstünde belirlendi. 2023 yılının ilk altı ayı için asgari ücret artışına ilave yüzde 5, 2023 yılının ikinci yarısına yüzde 5, 2024 yılının ilk altı ayı için yine asgari ücret artışına ilave yüzde 5 artış yapıldı.

Sözleşme ile personelin ek kazancı ortalama yüzde 137,46 oranında artırıldı. Yemek, yol, yakacak, çocuk parası, gıda yardımı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Ramazan ve Kurban Bayram yardımları, 1 Mayıs İşçi Bayramı yardımlarına yüzde 100'ü geçen oranlarda artış yapıldı. Personel çocuklarına verilen eğitim yardımlarında ise yüzde 189,04 oranında ortalama artış yapıldı.

Kaynak: ANKA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title