Haberler

Erü Hastanelerinde Ameliyathaneler Yenileniyor

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi içerisinde bulunan merkezi ameliyathanede yapılan yenileme çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi içerisinde bulunan merkezi ameliyathanede yapılan yenileme çalışmalarında son aşamaya gelindi.

ERÜ Gevher Nesibe Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru, yaptığı yazılı açıklamada, hastanede poliklinik ve kliniklerden sonra, yılda ortalama 45 bin ameliyatın yapıldığı merkezi ameliyathanede de yenileme çalışmaları başlattıklarını belirtti.

Hastanenin sadece Kayseri'ye değil Nevşehir, Kırşehir, Yozgat, Sivas, Niğde ve Kahramanmaraş gibi illerden de gelen hastalara hizmet veren, bölgenin en büyük hastanesi konumunda olduğunu vurgulayan Doğru, şunları kaydetti:

"Dolayısıyla hastanelerimizde hasta yoğunluğu hat safhadadır. 2014 yılında başlayan ve yaklaşık 8 aydır devam eden çalışmalarla 3 genel cerrahi, 3 KBB, 3 ortopedi ve 1 çocuk cerrahi ameliyathane odasının, yer, tavan, enerji alt yapısı ve hijyenik klima sistemi yenilenerek daha modern hale getirilmiştir. Bu yeniliklere ek olarak ortopedi ameliyat odaları laminar akımlı hale dönüştürülmüştür. Yaklaşık 4 milyon liraya mal olan ameliyathane odalarındaki yenileme çalışmalarıyla birlikte enfeksiyon oranının en aza indirilmesi amaçlanmaktadır."

Ameliyathanelerde yapılan yeniliklerin sadece fiziki imkanların düzeltilmesiyle sınırlı kalmadığını, ihtiyaç olan bölümlere son teknoloji tıbbi cihaz alımı da yaptıklarını belirten Doğru, "Ortopedi ve travmatololoji bölümü ameliyathanesine yaklaşık 400 bin liraya mal olan, tam otomatik zoom yapma ve HD görüntü kalitesine sahip mikroskop aldık. Günümüz teknolojisi içinde en gelişmiş özelliğe sahip ve Kayseri'de başka bir hastanede bulunmayan bu yeni mikroskop, ortopedi ameliyathanemizde kullanılmaya başlanmıştır. Son teknoloji bu mikroskop sayesinde, ortopedi ameliyathanemizde, mikrocerrahi uzmanlığı gerektiren el yaralanmaları, parmak kopmaları ve el bileği kesikleri ile her türlü uzuv kesiği ameliyatları daha kolay yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Yerel

Kudret Doğru Nevşehir Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title