Haberler

Enez Kaymakamı Baysal Açıklaması

Enez Kaymakamı Fatih Baysal, ilçelerinin tarihi ve doğa güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlere eşiz bir ortam sunduğunu belirtti.

Baysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçeyi, kendi kendini temizleyen denizi, uçsuz bucaksız uzanan kumsalları, geniş orman alanları ile ülkenin önemli turizm alanlarından biri olarak değerlendirdi.

7 bin yıllık medeniyeti barındıran Enez'in, 1970 yılından bu yana sürdürülen arkeolojik kazılar neticesinde, dünyanın hiçbir noktasında bulunmayan eserlere ev sahipliği yaptığını vurgulayan Baysal, "Tarihi kalesi çeşitli medeniyetler tarafından kullanıldı. Kale içinde bulunan ve restorasyon çalışmaları başlatılan Fatih Camisi de buna en güzel örnektir. Ayrıca sahilde bulunan Osmanlı kervansarayı, eski Roma hamamı kalıntıları ile de tarihin eski sayfalarına ışık tutmaktadır. Halen devam eden kazı çalışmaları ile ortaya çıkarılan arkeolojik eserleri dünya müzelerini kıskandırırcasına sergilemeye devam etmektedir" diye konuştu.

Muhabir: Necdet Uybaş / Hakan Şahin

Yayıncı: Neşat Ergül - EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Enez Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title