Haberler

Elazığlı Esnaf: Burası Türkiye Cumhuriyeti Mi, Yoksa Vakıflar Cumhuriyeti Mi

Güncelleme:

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ Karakoçan ilçesinde esnafın ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Gürsel Erol’un hâl hatır sorduğu bir esnaf, "Benim sağlığım iyi ama ülke kötü, ülke. Sağlığımı ne yapacaksın, bireysel olarak birisi ölebilir. Ülkede benim ailem ve çocuklarım var. Ben ölmüşüm nedir, zaten ölmüşüz. Ülke gitmiş, ülke. Türkiye Cumhuriyeti mi, yoksa ‘vakıflar cumhuriyeti’ mi" dedi.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ Karakoçan ilçesinde esnafın ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Gürsel Erol'un hal hatır sorduğu bir esnaf, "Benim sağlığım iyi ama ülke kötü, ülke. Sağlığımı ne yapacaksın, bireysel olarak birisi ölebilir. Ülkede benim ailem ve çocuklarım var. Ben ölmüşüm nedir, zaten ölmüşüz. Ülke gitmiş, ülke. Türkiye Cumhuriyeti mi, yoksa 'vakıflar cumhuriyeti' mi" dedi.

Gürsel Erol, CHP Elazığ İl Başkanı Coşkun Çağlar Duran ile birlikte esnaf ziyareti için Karakoçan'a geldi. Karakoçan'da yapımı devam eden Diyanet Kursu ve Karakoçan Merkez Cem Evi'ni ziyaret eden Erol, ilçe müftüsü Mahmut Yiğin ve Merkez Cem Evi dedesi Hüseyin Artut'dan çalışmalara dair bilgi aldı. Erol, vefat eden eski Karakoçan Belediye Başkanı Haydar Ulaş'ın mezarını da ziyaret etti.

"BENİM SAĞLIĞIM İYİ AMA ÜLKE KÖTÜ, ÜLKE"

Gürsel Erol'un hal hatır sorduğu bir esnaf, "Benim sağlığım iyi ama ülke kötü, ülke. Sağlığımı ne yapacaksın, bireysel olarak birisi ölebilir. Ülkede benim ailem ve çocuklarım var. Ben ölmüşüm nedir, zaten ölmüşüz. Ülke gitmiş, ülke. Türkiye Cumhuriyeti mi yoksa 'vakıflar cumhuriyeti' mi? Benim dükkanım uğurlu. Önceki vekil bir kere buraya gelmedi, kazanamadı; ikinci defa geldi, burada oturdu milletvekili oldu. Bu sefer herhalde hükümeti alacaksınız" diye konuştu.

Gürsel Erol ise "Sen hiç merak etme, ilk seçimde eski sisteme geri döneceğiz. Kendinize iyi bakın, sağlınız önemli bizim için. Hep birlikte güzel günler yaşayacağız. Hepimiz emek vererek, başaracağız" dedi.

"ÜLKEMİZ İÇİN TEMEL SORUN ADALETİN OLMAMASI"

Karakoçan ziyareti sonrasında değerlendirmelerde bulunan Gürsel Erol, vatandaşların artık mevcut durumdan bıktığını ve değişim istediklerini vurgulayarak şunları söyledi:

"Bugün Karakoçan'daydık. Vatandaşlarımız, sağ olsunlar bizlere büyük bir ilgi gösterdiler. Elazığ'ın her ilçesinde olduğu gibi Karakoçan ilçemizde de görüştüğümüz vatandaşlarımız, genellikle ekonomik krizden ve ay sonunu getirmemekten dolayı şikayetçi. Vatandaşlarımız, zamlardan dolayı evine bir şey alamazken, en zaruri ihtiyaçlarını bile kısmak zorunda kalmışken, esnaf ise son zamlardan dolayı malzeme alamayacak duruma gelmiştir. Gün be gün gelen zamlarla sattığını tekrar alamayan esnaf, artık zamlardan dolayı satış yapamamakta, günü kurtarmakta bile zorlanmaktadır. İlçenin en büyük probleminin işsizlik olduğunu, vatandaşların iş bulma umuduyla ilçeyi terk ederek sanayi kentlerine göç etmelerinin ilçenin en büyük sorunlarından biri olduğunu gördük. Sorunlar var, sıkıntılar var, ama çözüm yolları da var. Moralimizi bozmayacağız, umudumuzu yitirmeyeceğiz. İlçelerimizdeki bu sorun ve sıkıntıları dinlemeye, çözüm önerilerimizi gerek Meclis'te gerekse kamuoyunda her zaman dile getirmeye devam edeceğim. Ülkemiz için temel sorun, her alanda adaletin olmaması, üreticinin desteklenmemesi. Biz, bu sorunların hepsini hemşerilerimizle birlikte çözeceğiz."

Kaynak: ANKA / Yerel

Türkiye Cumhuriyeti Togo Cumhuriyeti Hisarcık Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title