Haberler

Elazığ'da Beyzade Efendi Anıldı

Elazığ Belediyesi tarafından şehrin manevi şahsiyetlerini yeni nesillere tanıtma amacıyla düzenlenen “Aziz Şehrin Aziz Şahsiyetleri” programlarının 5’incisinde kentin kanaat önderlerinden Beyzade Efendi anıldı.

Elazığ Belediyesi tarafından şehrin manevi şahsiyetlerini yeni nesillere tanıtma amacıyla düzenlenen "Aziz Şehrin Aziz Şahsiyetleri" programlarının 5'incisinde kentin kanaat önderlerinden Beyzade Efendi anıldı.

Elazığ Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, AK Parti milletvekili Tahir Öztürk, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze ve vatandaşlar katıldı. Habip Deveci'nin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Beyzade Efendi'nin torunu Bülent Bayoğlu'nun konuşmasıyla devam etti. Büyük Beyzade dendiği zaman içinin tir tir titrediğini belirten Bayoğlu, "O çok büyük bir Allah dostudur. Öyle ki ibadete ve duaya çok önem veren bir zattır. 40 yıl Sarı Hatun Camisine sabah namazından önce gidip kendi eliyle kapısını açmıştır. Beyzade Efendi, insanlar rahatsız olmasınlar diye bir yere gideceği zaman çok tenha ve ıssız yerleri seçermiş. Beyzade Efendinin kabri Metalis'teki aile mezarlığındadır. Hocası Dağıstanlının kabrinin yakınındadır. Beyzade Efendi'nin büyük oğlu Muhammed Nuri Efendi bu aziz şehre müftülük yapmıştır. Aynı zamanda 2 dönem milletvekilliği yapmıştır. Beyzade Efendinin küçük oğlu Vahap Efendinin kabri de babalarının kabrinin yanındadır. Beyzade efendinin büyük oğlu memleket meseleleriyle de ilgilenmiş ve aynı zamanda ilim ve tasavvuf yönünde kendini yetiştirmiştir. Küçük oğlu Baha Efendide ilim ve tasavvuf yönünde yetiştirmiş bir alimdir" dedi.

Beyzada Efendi'nin hazretlerinin Elazığ'ın hamurunu yoğuran büyük şahsiyetlerin olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, "O şahsiyetlerin bütününü ortak özelliği ise yaşadıkları mekanda hoşgörüyü, muhabbeti, sevgiyi, birliği ve beraberliği hakim kılmalarıdır. Bugün ülkemizi bölmek isteyenlerin ayırmak isteyenlerin terör odaklarının zirvede olduğu bir dönemde o şahsiyetleri tekrar kalbimizde ne kadar ansak onlarla ne kadar birlikte olsak o kadar azdır. Hiç kimsenin gücü bu ülkeyi bölmeye, yok etmeye, kan gölüne çevirmeye yetmeyecektir. Ancak iyi bilelim ki eğer biz onların gücünün bu ülkeyi bölmeye yetmesini istemiyorsak, aynı oranda bu ülkenin birliğinden, beraberliğinden, sevgisinden ve muhabbetinden yana olanları iyi tanımalıyız ve onlarla birlikte yol yürümeliyiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Harput Diyanet İşleri Eğitim Merkezi Müdürü Celal Sürgeç'in moderatörlüğünde Prof. Dr. Yüksel Arslantaş, Op. Dr. Ömer Ayhan ve Cahit Kent, Beyzade Efendi ve hayatı hakkında konuşmalar yaptı.

Program, Harput ilahilerinin okunmasıyla sona erdi. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mücahit Yanılmaz AK Parti Harput Elazığ Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title