Haberler

Eğitim Sen: Darbeye Darbe İle Cevap Verilmemeli

Güncelleme:

Eğitim Sen Batman Şubesi, KHK ile açığa alınan Şube Başkanı ve üyeleri için basın açıklaması yaptı.

Eğitim Sen, Hükümetin kararlarını protesto etti

Kanun Hükmünde Kararname ile 'FETÖ' kapsamında açığa alınan kamu çalışanları için Eğitim Sen Batman Şubesi bir basın açıklaması yaptı.

Eğitim Sen Batman Şube Başkanı Aziz Turay'ın KHK kapsamında açığa alınmasını protesto eden sendika üyeleri, "darbeye darbe ile cevap vermek demokrasi değil, faşizmdir" dediler.

HDP Batman Milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Saadet Becerekli, Mehmet Ali Aslan, HDP ve DBP Batman il yöneticileri ile çok sayıda STK yöneticisinin katıldığı basın açıklamasında, kamuda yapılan ihraç kararları sert ifadelerle kınandı.

Darbe girişiminin hükümet için her muhalifin tasfiye edilmesi için fırsata dönüştüğü belirtilen açıklamada "

Hükümet, kamudan ihraç edilenlerin hangi somut gerekçelerle ihraç edildiklerini, ihraç edilenlerin darbe girişimi ile aralarında hangi somut bağlar bulunduğunu en küçük bir şüpheye yer bırakmayacak şekilde açıklamak zorundadır. Kamuda yaşanan ihraçlara bakıldığında 'darbecilerle mücadele' söyleminin gerçeği yansıtmadığı anlaşılmaktadır. Cumhurbaşkanı tarafından 'Allah'ın bir lütfu' olarak değerlendirilen 15 Temmuz darbe süreci, hükümet tarafından kendilerinden farklı düşünenleri de tasfiye etmek için bir fırsat olarak kullanılmıştır.

Burada dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta, binlerce üyesi bir gece yarısı ihraç edilen yandaş sendika diye nitelendirdiğimiz Eğitim Bir Sen'den en küçük bir itiraz gelmemiş olmasıdır. Üyelerinin hak ve çıkarlarını savunmayan bir sendikanın meşruluğu tartışmalıdır. Yıllardır emekçilerin sırtından nemalanan ve tek görevi emekçileri iktidara ezdirmek olan bu sarı sendika da elbette bunun hesabını verecektir.

Bugüne kadar hiçbir Eğitim Sen üyesi, iktidarın baskı ve sindirme politikaları karşısında diz çökmemiştir. Bizleri yandaş sendikalar gibi hizaya getirmeye çalışanlar büyük bir yanılgı içindedir. Kimlerin hangi amaçlarla bizleri hedef gösterdiğini ve arkasında kimlerin olduğunu çok iyi biliyoruz ve bu er ya da geç mutlaka ortaya çıkacak, bugün hukuku ayaklar altına alarak hareket edenler, bunun hesabını vereceklerini bilmelidirler.

Bir kez daha hatırlatmak isteriz ki, bir kamu emekçisinin hiçbir adil soruşturma geçirmeden, savunma hakkı verilmeden ve sadece OHAL süresince değil ömür boyu meslekten ihracı düzenlemesi hukukun ayaklar altına alınmasıdır. Bir üyesine yapılmış haksızlığı tüm üyelerine yönelik olarak kabul eden bir gelenekten gelen Eğitim Sen AKP faşizmine teslim olmayacaktır.

Eğitim Sen, bu tür saldırılara pabuç bırakmayacak kadar köklü bir mücadele geleneğine sahip bir sendikadır. Haksız ve hukuksuz şekilde ihraç edilen şube başkanımız Aziz TURAY ve tüm üyelerimiz görevlerine iade edilmelidir. Sendika olarak açığa alınan ve hukuk dışı bir şekilde ihraç edilen tüm üyelerimizin arkasında olduğumuz ve üyelerimizin görevlerine geri dönmesi için bütün örgütsel olanaklarımızı seferber edeceğimiz çok iyi bilinmelidir" denildi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title