Haberler

Efe Başvekil" Saraçoğlu Memleketi Ödemiş'te Anılacak

1942-1946 yılları arasında Başbakan olarak görev yapan Şükrü Saraçoğlu, doğum yeri olan Ödemiş’te 60. ölüm yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anılacak.

1942-1946 yılları arasında Başbakan olarak görev yapan Şükrü Saraçoğlu, doğum yeri olan Ödemiş'te 60. ölüm yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anılacak.

27 Aralık 1953'te hayata gözlerini yuman Şükrü Saraçoğlu için cuma günü Ödemiş Belediyesi'nce anahtar teslim töreni, açılış ve sempozyumun yer aldığı bir anma programı düzenlenecek. İsmi Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Kadıköy'deki stadyumunda yaşatılan "Efe Başvekil" için ilk etkinlik belediyenin özkaynaklarıyla yaptırılan Saraçoğlu Toplu Konutları'nda yapılacak.

SARAÇOĞLU HER YÖNÜYLE TANITILACAK

Cuma günü 13.00'da ilk olarak toplu konutların anahtar teslimleri yapılırken, ardından konutlar önünde yer alan Saraçoğlu büstünün açılışı gerçekleştirilecek. Saat 14.00'da ise etkinliklere katılan davetliler ÖYKAM'da oluşturulan Saraçoğlu Anı Odası'nı ziyaret edecekler.

Başbakanlık görevinin yanı sıra TBMM Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Adalet Bakanlığı gibi görevlerde de bulunan Ödemiş'in Cumhuriyet dönemindeki ilk belediye başkanı Şükrü Saraçoğlu için 15.00'da Belediye Nikah Salonu ve Kongre Merkezi'nde bir sempozyum organize edilecek.

"Ödemişli Başbakan Şükrü Saraçoğlu" başlığıyla düzenlenecek sempozyumda Şükrü Saraçoğlu'nun torunu Devlet Eski Bakanı, Allianz Sigorta A.Ş yönetim kurulu başkanı Dr. Rüşdü Saraçoğlu açılış konuşmasını gerçekleştirecek.

AZİZ YILDIRIM DA DAVETLİ

Turizm Eski Bakanı Alev Coşkun, Efe Başvekil kitabının yazarı, gazeteci ve belgesel yapımcısı Gürkan Hacır, ÖYKAM Müdürü Prof. Dr. Engin Berber, ÖYKAM'ın gönüllü çalışanlarından yüksek lisans öğrencisi Tülay Gül ve Şükrü Saraçoğlu'nun oğlu Yılmaz Saraçoğlu, "Efe Başvekil"i tüm yönleriyle Ödemişliler anlatacaklar. Fenerbahçe Spor Kulübü'nden bir yönetici de sempozyumda Saraçoğlu'nun Fenerbahçeliliği ve sarı-lacivertli kulübe olan katkılarını katılımcılarla paylaşacak. Etkinliklere davet edilen Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın cuma günü Ödemiş'e gelip gelmeyeceği ise henüz netleşmedi.

"ÖZELLİKLE GENÇLERİ BEKLİYORUZ"

Yeni neslin Ödemiş'ten yetişen bir Başbakanı tanıması adına 60. ölüm yıldönümünde anma programı organize ettiklerini ifade eden Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, "Cumhuriyet döneminin ilk Ödemiş Belediye Başkanı, İkinci Dünya Savaşı döneminin Başbakanı Şükrü Saraçoğlu'nun memleketinde hemşerilerince anılması her şeyden önemli. Ödemişli gençlerin Ödemiş'ten yetişip zirveye kadar yükselen bir değeri tanımaları adına cuma günkü etkinliklere özellikle gençlerin katılımını bekliyoruz" dedi. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fenerbahçe Spor Kulübü Şükrü Saraçoğlu Kadıköy Ödemiş Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

SON DAKİKA 18 NİSAN AZ ÖNCE DEPREM Mİ OLDU? Tokat'ta en son depremler kaç şiddetinde oldu? Kandilli Rasathanesi ve AFAD deprem listesi! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title