Haberler

Edirne yerel haberi: Edirne Tabip Odası Başkanı Gürcan Altun'dan 'Koronavirüs Salgınında 6. Dalga' Uyarısı

Güncelleme:

ERGİN YILDIZ

Edirne Tabip Odası Başkanı Gürcan Altun, Türkiye'nin koronavirüs salgınında temmuz ayında 5'inci dalgayı yaşadığını, önlem alınmazsa sonbaharda 6'ncı dalgayı yaşayabileceğini belirterek, "Eğer bizler zamanında hatırlatma dozu aşılarımızı yapmazsak, hazırlıklı olarak girmeksek sonbaharda bir başka dalganın da gelmesi, 6'ncı dalganın görülmesi hiç de şaşırtıcı değil" dedi.

Gürcan Altun, Edirne Tabip Odası Lokali'nde bugün düzenlediği basın toplantısında, Covid-19 vakalarındaki artışa çekti. Türkiye'nin koronavirüs salgınında temmuz ayında 5'inci dalgayı yaşadığını belirten Altun, vaka sayılarındaki artışa ilişkin bir tablo göstererek, "Bu, Türkiye verileri. Sağlık Bakanlığı'nın web sayfasından haftalık olarak yayınlamış olduğu Türkiye verilerinden oluşturmuş olduğum grafik. Edirne'ye özel bir şeyimiz yok. Ancak sahadaki meslektaşlarımızdan geri gelen bildirimlerle Edirne'deki vakalar da Türkiye verileri ile benzer tarzda. Haziran ayının son haftasında vaka sayısı ciddi artıyor. Temmuzun ilk haftasında bu artış belirginleşiyor. ve ağustos ayının ilk haftasında zirve yaptıktan sonra azalmaya başlıyor. Bu, 5'inci dalga. Edirne'de de bu temmuz ayındaki ilk hafta ciddi artışlarla birlikte günlük vaka sayıları 150-200 bandına kadar ulaşıyor. Ağustos aynın ilk haftasından itibaren azalmaya başlıyor" diye konuştu.

"ŞU ANDA NE YAZIK Kİ AŞILAMANIN DA DURMA NOKTASINA GELDİĞİNİ BİLİYORUZ"

Kur farkından dolayı alışveriş için Bulgaristan vatandaşlarının kente geldiğini ifade eden Altun, "Bulgarların gelişi ile birlikte hareketlilik hem uluslararası hareketlilik var hem de Türkiye'nin diğer tarafından birtakım esnafın da Edirne'ye hücum ettiğini biliyoruz. Bir ulusal hareketlilikte bunda artış olabilir. O yüzden olabildiğince dikkat etmek gerekiyor. Peki ne yapmamız gerekiyor? Bu 5'inci dalga böyle sönümleniyor ama ekim ayında okulların açılması, havaların serinlemesi ile birlikte 6'ncı dalga gündeme gelebilir. Tek konuşabileceğimiz şey aşı. Türk Tabipleri Birliği'nin önerdiği aşılama takvimi içerisinde bir ay arayla iki doz aşının, MRNA aşısının yapılması, 6 ay sonra hatırlatma dozunun yapılması gerekiyor. Şu anda ne yazık ki aşılamanın da durma noktasına geldiğini biliyoruz. Sağlık Bakanlığı sayfasına da bakıldığında hem aşılama oranlarının düşüklüğünü görüyoruz hem de bu azalmayı görüyoruz. Aralık 2021 itibariyle Türkiye'deki aşılama oranıyla günümüz aşılama oranına bakıldığında, aradan 8 ay gibi bir süre geçmiş, sadece yüzde 2'lik bir artış var. 8 aylık bir sürede, yüzde 2'lik aşılamada bir artış var. Bu, ciddi anlamda sıkıntı demektir" dedi.

"HAZIRLIKLI OLARAK GİRMEKSEK SONBAHARDA 6'NCI DALGANIN GÖRÜLMESİ HİÇ DE ŞAŞIRTICI DEĞİL"

Türkiye'de ekim ayında 6'ncı dalganın görülebileceğinin altını çizen Altun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu an bile aslında kapalı alanlarda yine mutlaka maske kullanmak gerekiyor. Yoğun insan bulunan kapalı alanlarda. Bulaşı azaltacak en büyük etkendir. O çok kıymetli olan bir şey. Onun haricinde, havaların soğumasıyla birlikte kapalı alanlarda geçirilen zamanın artışı, okulların açılması gibi birtakım hareketlilikler nedeniyle vaka sayılarında artış olabilir. Eğer bizler zamanında hatırlatma dozu aşılarımızı yapmazsak, hazırlıklı olarak girmeksek sonbaharda bir başka dalganın da gelmesi, hani 6'ncı dalganın görülmesi hiç de şaşırtıcı değil."

Kaynak: ANKA / Yerel

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Türkiye Edirne Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title