Haberler

Edirne'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun Yıl Dönümü

Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen tören, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Atatürk Anıtı'ndaki törende yaptığı konuşmada, Edirne'nin çok sayıda uygarlığa ev sahipliği yapmış bir kent olduğunu söyledi.

Serhat şehri Edirne'nin insanlığın, dostluğun, barışın ve kardeşliğin buluşma yeri olduğunu ifade eden Sedefçi, şöyle konuştu:

"Edirne farklı kültür ve dinleri yaşayan insanları kucaklamış bir anıt kenttir. Tarihiyle, doğasıyla çok güzel bir kenttir. şehrimize yılda 3 milyon civarında turist gelmektedir. Bu rakamı tüm kurumlar işbirliği yaparak 5-6 milyonlara çıkartmalıyız. Kentimizi kültür, eğitim ve turizm kenti, bir dünya kenti yapmalıyız."

Törene Bakan Müezzinoğlu, Edirne Valisi Hasan Duruer, CHP milletvekilleri Kemal Değirmendereli, Recep Gürkan, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı. - Edirne

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Müezzinoğlu Hamdi Sedefçi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title