Haberler

Edirne'den Kısa Kısa

Edirne Valisi Hasan Duruer, restore edilen Devecihan Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda incelemelerde bulundu.

Edirne Valisi Hasan Duruer, restore edilen Devecihan Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda incelemelerde bulundu.

Duruer, Devecihan Kültür Merkezi'nin yenilenen sahnesini, odaları ve arka bahçesini inceledi. Duruer, yetkililere kullanılmayan odaların aktif hale getirilmesi ve arka bahçede bulunan kuru ağaçların da kesilmesi talimatını verdi. Duruer ile birlikte İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Özcan da incelemede bulundu.

-AK Parti'den Konya'ya gezi

(Fotoğraflı)

AK Parti Edirne İl Gençlik Kolları ve partinin üniversite teşkilatı üyeleri, Konya'ya gezi düzenledi.

Edirne İl Gençlik Kolları Başkanı Hakan Çalışkan, yaptığı yazılı açıklamada, Mevlana ile coşan gönüllerin manevi hazzını doruğunda yaşamak için 90 kişilik bir kafileyle Konya'ya gezi düzenlediklerini belirtti.

Mevlana Celaleddin-i Rumi'yi ölümünün 739'uncu yıl dönümünde rahmet, minnet ve saygıyla andıklarını ifade eden Çalışkan, "Türbe ziyaretinin ardından Kurtuluş Savaşı döneminin maketlerle anlatıldığı Konya İstiklal Harbi Şehitlik Abidesi ve müzesini gezdik. Ardından Şeb-i Aruz törenlerine katılmak üzere Konya Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi'ne giderek Ahmet Özhan'ın tasavvuf musikisi konserini ve sema gösterisini izledik" ifadelerini kullandı.

-Saadet Partisi Edirne Mahalli İdareler Başkanı Tekin:

"Edirne'nin öncelikli sorunlarının başında trafik ve park sorunu geliyor"

Saadet Partisi Mahalli İdareler Başkanı Sinan Tekin, Edirne'nin öncelikli sorunları başında trafik ve park sorunu geldiğini bildirdi.

Tekin, yaptığı yazılı açıklamada, tüm dünyada olduğu gibi motorlu araç sayısının arttığını ve bunun da trafik ve park sorunu beraberinde getirdiğini ifade etti.

Kentteki trafik ve park sorununun giderilmesi için acil önlem alınması gerektiğini belirten Tekin, "Edirne'nin öncelikli sorunlarının başında trafik ve park sorunu geliyor. Trafik konusu ciddi bir şekilde ele alınmalı. Bu ve buna benzer önemli konularda istişare genişletilerek çeşitli kuruluşlardan ve akil kişilerin de görüşleri alınmalıdır" ifadelerini kullandı.

- Enez'de AB projesi hazırlama eğitimi

(Fotoğraflı)

Enez'de Avrupa Birliği (AB) projesi hazırlama eğitimi verildi.

Enez Kaymakamlığı'nda, Edirne Valiliği Avrupa Birliği Eşgüdüm Merkezi (ABEM) Program Sorumlusu Yalçın Yıldırım, tarafından katılımcılara verilen eğitimde, proje hazırlama ve AB fonlarını kullanarak hazırlanabilecek ulusal ve uluslar arası projeler hakkında ayrıntılı bilgi verildi.

Eğitime, Enez Kaymakamı Fatih Baysal ve kamu kurumu çalışanları katıldı.

-Enez'de tekvando kursu açıldı

(Fotoğraflı)

Enez'de tekvando kursu açıldı.

Tekvando antrenörü Serkan Doğru, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kursun Enez Kaymakamlığı'nın tahsis ettiği ilçedeki bir kapalı spor salonunda açıldığını söyledi.

Enez'de tekvandoya yoğun ilgi olduğunu anlatan Doğru, kursa 40 kişinin katıldığını belirtti.

Amacının ulusal ve uluslararası alanda yarışacak sporcular yetiştirmek olduğunu ifade eden Doğru, "Enez'de yabancı ülkelerden davet edeceğimiz takımlarla ortak antrenmanlar ve müsabakalar yapmayı hedeflemekteyiz. Spor bir iletişim aracıdır. Sadece sportif anlamda değil kültür ve sosyal olarak da gençlerimize bir şeyler kazandırmakta hedeflerimiz arasındadır" diye konuştu.

Muhabir: Gökhan Balcı - Necdet Uybaş / Cihan Demirci

Yayıncı: Murat Paksoy - EDİRNE

Kaynak: AA / Yerel

Hasan Duruer Sinan Tekin Enez Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
title