Haberler

Ebeveynler ve çocuklar "GİH" ile internette güvende

Güncelleme:

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) yürütücülüğünü yaptığı "Türkiye'deki Çocukların ve Ebeveynlerin Bilinçli ve Güvenli İnternet Kullanım Deneyim ve Alışkanlıkları" adlı araştırmada ebeveynlerin ve çocukların internet kullanımına ilişkin veriler açıklandı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) yürütücülüğünü yaptığı " Türkiye'deki Çocukların ve Ebeveynlerin Bilinçli ve Güvenli İnternet Kullanım Deneyim ve Alışkanlıkları" adlı araştırmada ebeveynlerin ve çocukların internet kullanımına ilişkin veriler açıklandı.

"Türkiye'deki Çocukların ve Ebeveynlerin Bilinçli ve Güvenli İnternet Kullanım Deneyim ve Alışkanlıkları" adlı araştırmaya göre ailelerin çocuklarının internette yaşadığı sorunlardan habersiz olduğu açıklandı. Bu sonuçlar ışığında hem çocukları hem de aileleri koruyacak olan çözüm yolunun ise Güvenli İnternet Hizmeti (GİH) olacağı belirtildi. 2011 yılından beri BKT çatısı altında faaliyet gösteren GİH'in internette olumsuz içeriklerle karşılaşılmasının önüne geçmek için hayata geçirildiği aktarıldı. Vatandaşları internetin zararlı içeriklerine karşı tüketici memnuniyetini esas alan korumaya yönelik geliştirilen bu hizmetin abonelerin isteğine bağlı tamamen ücretsiz, şeffaf, kullanımı kolay ve herhangi bir program yüklemeyi gerektirmeyen interaktif bir kamu hizmeti olduğu belirtildi.

GİH'te hem aileler hem de çocuklar için kullanıcı profili var

GİH, aile ve çocuk profili olmak üzere iki farklı şekilde sunuluyor. Çocuk profili, internetteki risklerden en yüksek oranda korunmayı sağlıyor. Bu profil tercihinde sadece çocukların girmesinde herhangi bir sakınca bulunmayan web sitelerine erişim sağlanıyor.

Aile profilinde ise müstehcenlik, çocuk istismarı, şiddet, ırkçılık, kumar gibi yasadışı içerikler barındıran, dolandırıcılık yapılan, zararlı yazılımlar barındıran siteler ile Sağlık Bakanlığının sağlığa zararlı olduğunu açıkladığı ürünlerin yer aldığı siteler filtreleniyor. Aile profilini tercih eden aboneler, talep ettikleri takdirde oyun, sohbet, sosyal medya site ve uygulamalarını da filtrelemeye dahil edebiliyor. Bu hizmeti tercih edenlere ayrıca internet arama motorlarının güvenli arama özelliği sunuluyor. Böylece Google, Yandex, Yahoo, Bing ve Yaani arama motorlarında arama yapan aboneler, web, resim ve video aramalarında olumsuz içeriklerle karşılaşmıyor.

Güvenli İnternet Hizmeti'ne ulaşmak çok kolay

Güvenli İnternet Hizmeti'nden yararlanmak isteyenler aboneler, bağlı bulundukları internet erişim sağlayıcılarının iletişim merkezlerine başvurabiliyorlar. Bunun yanı sıra kullanıcılar, online işlem merkezini arayarak, çağrı merkezi ve mobil uygulama üzerinden de başvuru yaparak GİH'i kullanabilecek. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Çocuk Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title