Haberler

Düzce Üniversitesi'nde Otizm Farkındalık paneli gerçekleştirildi

Güncelleme:

Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Özel Eğitim Topluluğu iş birliğiyle düzenlenen "Otizm Farkındalık Paneli" Cumhuriyet Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Özel Eğitim Topluluğu iş birliğiyle düzenlenen "Otizm Farkındalık Paneli" Cumhuriyet Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden Dr. Aslıhan Kuyumcu Vardar, otizmin kişi için bir engel olmadığını ve eğitim ile aşılabileceğinden söz ederek otizmle ilgili farkındalık oluşturulmasının önemi üzerinde durdu.

Özel Eğitim Bölümü lisans öğrencisi Yusuf Narman'ın yazmış olduğu otizm konulu şiirini okumasıyla devam eden etkinlikte, moderatörlüğünü Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Şahin'in üstlendiği panele geçildi.

Panelin ilk konuşmacısı olan Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden Dr. Yusuf Akemoğlu, otizmin ne olduğu, nasıl farkına varıldığı hakkında bilgiler paylaşarak kısa tarihçesinden bahsetti. Programın bir diğer konuşmacısı Düzce Hacı Hidayet Türkseven Özel Eğitim Uygulama Okulu Müdürü Talha Aydoğdu, otizm tanısı konulan bireylerin eğitim olanaklarından ve okullarının bu bireyler için erişebilir olduğundan söz etti. Konuyla ilgili yürüttükleri çalışmalardan da bahseden Talha Aydoğdu, Düzce'nin bu konuda pilot il olduğuna dikkat çekti. Programın son konuşmacısı Düzce Üniversitesi İşletme Fakültesinden Doç. Dr. Mehmet Nurullah Kurutkan ise otizm teşhisi koyulmuş bireylerin yaşantıları, küçük yaşlarda nasıl fark edileceği ve ailelerin bu konudaki tecrübeleriyle ilgili bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Panele; Düzce Üniversitesi'nin Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzaladığı "Özel Çocuk Özel Aile Üniversitesi" iş birliği protokolü çerçevesinde, Özel Eğitim Meslek Okulu, Yeşil Düzce Özel Eğitim Uygulama Okulu ile Hacı Hidayet Türkseven Özel Eğitim Uygulama Okulu öğrencileri de katıldı.

Soru-cevap bölümüyle devam eden panel, Düzce Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğr. Gör. Yağmur Başaran'ın eşliğinde Özel Eğitim Bölümü öğrencilerinin sergilediği oyun ve müzik gösterisiyle sona erdi. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Düzce Üniversitesi Otizm Düzce Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title