Haberler

Diyarbakır'ın markası kadayıfçı Sıtkı usta, Afrika'da 6 su kuyusu açtı

Güncelleme:

Diyarbakır'ın tatlı markası Kadayıfçı Sıtkı usta, Afrika ülkesi Uganda'nın Wukonu Bölgesinde Empoli köyüne su kuyularının inşası için yardımda bulundu.

Diyarbakır'ın tatlı markası Kadayıfçı Sıtkı usta, Afrika ülkesi Uganda'nın Wukonu Bölgesinde Empoli köyüne su kuyularının inşası için yardımda bulundu.

Diyarbakır ve Ankara'da 1968'den beri hizmet veren Kadayıfçı Sıtkı usta, Afrika'da, 6 su kuyusunun açılmasına öncülük etti. Uganda'nın Wukonu Bölgesinde Empoli köyüne su kuyularının inşası için gerekli yardımı yapan Sıtkı usta, ilerleyen süreçte böyle projelerine yenilerini eklemeyi hedeflediklerini belirtti.

Sıtkı Altunbay, konunun kendilerine iletilmesiyle ilgili makamlarla görüşülüp harekete geçtiklerini ifade ederek oğlu Süleyman Altunbay'ı görevlendirdiğini söyledi. Altunbay, su kuyuları inşasının tamamlanması kendilerini çok mutlu ettiğini kaydetti.

"Yaklaşık 10 bin Kur'an-ı Kerim'i, cami, medrese ve köy halkına sunduk"

Gerekli hazırlıkları tamamlayıp, Uganda'ya giderek, su kuyusunun inşa edileceği köye ulaştıklarını belirten Süleyman Altunbay, Türkiye'nin Tanzanya Büyükelçisi Mehmet Güllüoğlu, kendilerini karşılayarak ağırladığını söyledi. Büyükelçi Güllüoğlu ve elçilik personeline teşekkür eden Altunbay, "Köy halkı bizi çok sıcak karşıladılar. Samimi ve içten, bir sevgi köprüsü oluştu aramızda. Kendi yöresel kıyafetleri ve geleneklerine uygun olarak bize karşılama merasimi düzenlediler. Yaklaşık 10 bin Kur'an-ı Kerim'i, cami, medrese ve köy halkına sunduk. Un, tatlı ve kurban etinden, köy halkına dağıttık. Her haneye, 10 kilogram olmak üzere, un dağıtımını tamamladık. Yaklaşık 10 bin çocuğa ise, kıyafet ve ayakkabı dağıttık. Sevinçleri görülmeye değerdi. Tabi onlar mutlu olunca, bizler de seviniyoruz. Kısmet olursa, bu tür çalışmalarımıza, önümüzdeki süreçte de devam edeceğiz. Bizleri, dualar ve tekbirlerle karşılayan köy halkı, yine dualar eşliğinde bizleri uğurladılar. Kardeşlik zincirine yeni halkalar eklediğimiz için çok mutluyuz. Öylesine bir duygu sağanağı yaşadık ki, inanın kelimelerle anlatmak mümkün değil. Ancak bu duyguyu yaşamak lazım" dedi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Diyarbakır Afrika Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title