Haberler

Didim'de Turizm Haftası Etkinlikleri

Didim Kaymakamı İskender Yönden, Türkiye'nin turizm yönünden önemli zenginliklere sahip olduğunu bunların tanıtımının önemli olduğunu belirterek, "Turizme yönelik standartları sağladığımızda turist zaten geliyor" dedi.

Didim Kaymakamı İskender Yönden, Türkiye'nin turizm yönünden önemli zenginliklere sahip olduğunu bunların tanıtımının önemli olduğunu belirterek, "Turizme yönelik standartları sağladığımızda turist zaten geliyor" dedi.

Turizm Haftası nedeniyle Didim Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk sunma töreni ardından da Didim Ticaret Odası Aytaç-Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi'nde "Dünden Bugüne Didim ve Turizm" konulu konferans düzenlendi.

Didim Kaymakamı İskender Yönden, konferansta yaptığı konuşmada amaçlarının Didim'in tanıtılması ve turizmde daha iyi noktalara gelmesi olduğunu belirtti.

Ziyaret ettiği Avustralya'nın Melbourne şehrinden örnek veren Yönden, "Avustralya coğrafi büyüklük olarak Türkiye'nin 3,5 katı ama 24 milyon nüfusu var. İlçemizdeki Altınkum Plajı, Apollon Tapınağı, Milet ve Priene gibi tarihi zenginlikler olmamasına rağmen Melbourne şehri ciddi anlamda turist çekiyor. Şartlarımızı orasıyla karşılaştırdığımızda Türkiye gerçekten pırlanta" dedi.

Yaşanabilir çevre ve sistem oluşturulması gerektiğini sözlerine ekleyen Kaymakam Yönden, "İlçemizde ana hedef noktası turizm. Yan sektör olarak da tarım ve inşaat var ama bunlarda turizmi destekleyici şekilde. Turizme yönelik standartları sağladığımızda turist zaten geliyor" diye konuştu.

Didim Ticaret Odası Meclis üyesi ve turizmci Hikmet Atilla da turizmine ilişkin istatistik rakamlarıyla değerlendirmede bulundu.

Didim Turizm Derneği Başkanı Ercüment Alkaner, fiyat, kalite ve sunumun çok önemli olduğunu vurgulayarak "Turizm artık ülkemizde tam anlamıyla bacasız sanayi oldu. Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkeyiz. İnanıyorum ki 10-20 yıl sonra Didim çok daha düzgün bir turizm kenti olarak yerini alacaktır" görüşünü aktardı.

Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay ise turizmin çok özen gösterilmesi gereken bir ticari dal olduğunu vurgulayıp, "Didim'in zenginlikleri çok fazla. Doğası ve havası çok güzel. İnanılmaz bir zenginliğe sahibiz ama bu zenginliklerimizi koruyup, insanlarımıza anlatamıyoruz" şeklinde konuştu.

Adnan Menderes Üniversitesi Didim Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Emrah Yıldız ise Didim'in tarihi ve coğrafyasının anlatıldığı "Dünden Bugüne Didim ve Turizm" konulu sunum yaptı.

Kaynak: AA / Yerel

İskender Yönden Turizm Haftası Türkiye Didim Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title