Haberler

Çözüm Süreci

Akil İnsanlar Heyeti Marmara Grubu Başkan Vekili Mithat Sancar, "Biz bu süreçte bir kuruş para almıyoruz."

Akil İnsanlar Heyeti Marmara Grubu Başkan Vekili Mithat Sancar, "Biz bu süreçte bir kuruş para almıyoruz. Bu konu Hükümet tarafından zerre kadar ima yoluyla bile gündeme getirilmiş değil" dedi.

Sancar ile grup sekreteri Levent Korkut, üyeler Ali Bayramoğlu ve Mustafa Armağan, Balıkesir'in Bandırma ilçesindeki Eti Maden İşletmeleri Misafirhanesi'nde, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle yaptıkları görüşmenin ardından basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Sancar, vatandaşların sürece kayıtsız şartsız destek verdiği gibi bazı kaygı, endişe ve itirazlar da bulunduğunu söyledi.

Bunların bütün illerde farklı oranlarda yaşandığını dile getiren Sancar,

"Son kamuoyu yoklamalarının rakamlarını paylaşmak gerekirse Marmara bölgesi, şu anda yürütülmekte olan sürece yüzde 67 oranında destek veriyor. Burada, bu toplantılarda bu oranı teyit etme şansımız yok ama görebildiğimiz kadarıyla Türkiye'deki tablo burada da var. Bunun da çok normal olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Sancar, farklı görüşlerden insanların bir araya gelip yakıcı bir sorunu konuşmasının, en büyük amaçları olduğunu belirtti.

Bir gazetecinin, heyetin ücret alıp almadığına ilişkin sorusunu yanıtlayan Sancar, şunları kaydetti:

"Ücret almış olsak bunu kimseden saklama şansı yok. Bunu iddia edenler çoktan bizim bordrolarımızı ya da hesap numaralarımızı çıkarmıştır. Bunlara bile gerek yok. Biz bu süreçte bir kuruş para almıyoruz. Bu konu Hükümet tarafından zerre kadar ima yoluyla bile gündeme getirilmiş değil. Hükümet gündeme getirmediği halde daha ilk günden Dolmabahçe toplantısında ücret istemediğimizi söyleyen arkadaşlarımız oldu."

Korkut ise Türkiye'de bugüne kadar insanların klişelerle konuştuğunu ancak ülkenin önemli bir dönemeçte bulunduğunu anlatarak, yeni bir anlayış ve dil ortaya konulması ve akılları konuşturmanın önemli olduğunu belirtti. - BALIKESİR

Kaynak: AA / Yerel

Levent Korkut Mithat Sancar Balıkesir Marmara Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title