Haberler

Çocuklarına Doğa Sevgisi Aşılamak İçin ABD'den Geldi

ABD'nin Chicago kentinde yaşayan Maweja Henderson, doğa sevgisini çocuklarına aşılamak için geldiği Burdur'da, Lisinia Doğa Projesi'nde gönüllü çalışıyor.

GÖKMEN YÜCE - ABD'nin Chicago kentinde yaşayan Maweja Henderson, doğa sevgisini çocuklarına aşılamak için geldiği Burdur'da, Lisinia Doğa Projesi'nde gönüllü çalışıyor.

ABD'de editörlük yapan Maweja Henderson, Türk eşi Güneş Henderson, 4 yaşındaki kızı Azalea ve 6 yaşındaki oğlu Aaron ile Chicago'dan Burdur'un Karakent köyüne yerleşti.

Lisinia Doğa Projesi kapsamında, yaralı ya da hasta yaban hayvanlarının bakımına ve beslenmesine yardımcı olan Henderson ailesi, yağ çıkarmak için ağaçlardan ardıç topluyor, seralardaki işlere yardımcı oluyor.

Maweja Henderson, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Lisinia Doğa Projesi'nin "doğa okulu" gibi olduğunu söyledi.

Sabah kahvaltı yaptıktan sonra eşi Güneş'in ardıç toplamak için dağa çıktığını, kendisinin de alanda gönüllü çalışanlar için öğle yemeği yaptığını dile getiren Henderson, daha sonra ardıç yağı çıkarılması ve diğer işlere yardımcı olduğunu anlattı.

Proje alanına ilk geldikleri zaman biraz zorlandıklarını ancak daha sonra çok sevdiklerini dile getiren Henderson, "Buraya gelmemizin nedeni doğayla iç içe olmak ve özellikle oğlumuzun doğaya olan merakını pekiştirmek. Ayrıca şehirden uzaklaşma isteği de bizi buraya getirdi" dedi.

"Doğa yoksa biz de yokuz"

Güneş Henderson ise çocuklarına Türkiye'nin doğasını öğretmek ve köy hayatını tanıtmak istediklerini anlattı.

Doğa projesinde görev almanın yanında yemek yapmak ve çadırların düzenini sağlamak gibi işlere de yardım ettiğini belirten Henderson, şöyle konuştu:

"Burada hayvanların bakımına yardımcı oluyoruz, yemlerinin verilmesi ve samandan yuvalarının yapılması gibi işlerde çalışıyoruz. Hafta sonları gelen ziyaretçilere alanı gezdirip bilgi veriyoruz. Bu yaptığımız işleri gören çocuklarımızın bilinçlenmesini istiyoruz. Doğa çok önemli. Çünkü doğa yoksa biz de yokuz. Büyük şehirlerde yaşadığımızda tüketim hırsına kapıldıktan sonra doğayı unutuyor insan. Sadece tüketmek istiyor. Buraya gelince aslında doğanın parçası olduğumuzu hatırlıyoruz. Çocuklarımızın da bunun bilincinde olmasını istiyoruz."

Henderson, 2 ay projede görev aldıktan sonra ABD'ye döneceklerini söyledi.

- Lisinia Doğa Projesi

Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi Projesi, Burdur Gölü Projesi, Gül Projesi, Doğa Okulu Projesi, Antikanser Projesi, Lavanta Projesi, Organik Tarım Projesi gibi pek çok çalışmayı içerisinde barındıran projeye yurt dışından pek çok gönüllü destek veriyor.

Proje kapsamında organik domates, kavun, karpuz, ayva, gül, şeftali, gül suyu, ada çayı, kekik, lavanta suyu ve ardıç yağı üretiliyor.

Yıl içerisinde pek çok kişinin ziyaret ederek ilgi gösterdiği proje alanında gönüllülerin kaldığı ahşap yapılar ile tedavileri ve rehabilitasyonları gerçekleştirilen yaban hayvanları ilgi çekiyor.

Hafta sonları öğrencilere yönelik doğa konulu sunumlar yapılan proje alanında pek çok meyve ağacı da bulunuyor.

Kaynak: AA / Yerel

Burdur Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title