Haberler

İzmit'te Çınar Çocuk Evi'nden Faydalanacak Aileler Kurayla Belirlenecek

Güncelleme:

Ön kayıtları tamamlanan ve yurttaşlar tarafından yoğun ilgi gören İzmit Belediyesi Çınar Çocuk Evi'nden faydalanacak aileler için, yapılacak sosyal incelemenin ardından fırsat eşitliğini sağlamak adına noter huzurunda kura çekimi yapılacak.

İzmit Belediyesi'nde hayata geçirilen ve İzmitli yurttaşlar tarafından rekor talep gören Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı Çınar Çocuk Evi, 2022-2023 eğitim öğretim dönemi için ön kayıtları tamamladı. Çok sayıda ailenin ilk tercihi olan ve 2021-2022 Eğitim döneminde 64 çocuğa hizmet veren Çınar Çocuk Evi, mevcutta 90 olan kapasitesini velilerin memnuniyeti ve yoğun başvuru nedeni ile daha fazla çocuğa hizmet verebilmek adına yeni dönemde 118'e çıkardı. Eğitim kalitesi ve uygun fiyatıyla yoğun başvuru alan Çınar Çocuk Evi'nden faydalanacak aileler, noter huzurunda kura çekimi ile belirlenecek.

FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLANACAK

Çınar Çocuk Evi'nde eğitim görecek olan öğrenciler, yoğun ve kapasitenin üzerinde talep olması sebebiyle eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak adına noter huzurunda kura çekimi ile belirlenecek. Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nde görevli Sosyal Hizmet Uzmanları tarafından sosyal inceleme yapılarak değerlendirilecek olan başvuruların ardından kriterlere uygun adaylar, kura çekimine katılabilecekler.

ÇINAR ÇOCUK EVLERİ ARTIYOR

İzmit'in farklı bölgelerine de açılması planlanan Çınar Çocuk Evi, eylül ayı itibari ile Tüysüzler Mahallesi'nde açılacak şubesi ile çok daha fazla çocuğun özel okul standartlarında eğitime kavuşmasını sağlayacak. Geçtiğimiz günlerde ilk karne heyecanının yaşandığı Yeşilova Çınar Çocuk Evi'nde konuşan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, yılsonunda iki yeni kreşin daha temelinin atılacağını duyurdu.

Kaynak: ANKA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title