Haberler

Cemal Safi, Hamamönü'nde Ankaralılarla Buluştu

Türkiye'nin yaşayan en önemli şairlerinden olan Cemal Safi, Hamamönü Ramazan Etkinlikleri kapsamında Ankaralılarla buluştu.

Türkiye'nin yaşayan en önemli şairlerinden olan Cemal Safi, Hamamönü Ramazan Etkinlikleri kapsamında Ankaralılarla buluştu.

Başta Orhan Gencebay olmak üzere şiirleriyle birçok sanatçıya kaynaklık eden, onlarca şiiri bestelenerek Türkiye'nin en sevilen şarkılarına dönüştürülen Cemal Safi, Hamamönü'nde açıkhava sineması sahnesinde sevenleriyle bir araya geldi. Şair şiirlerini okuyarak, şiirlerinin nasıl hayat bulduğu üzerine kısa anekdotlar aktardı. Sanatçının şiirlerinden bestelenen şarkıların seslendirilmesi ise Ramazan akşamına ayrı bir renk kattı.

Safi'nin ünlü dizelerine hep bir ağızdan eşlik eden sanatseverler, duygu dolu saatler yaşadılar. Bugüne dek 150'den fazla şiiri başta Orhan Gencebay ve Zekai Tunca olmak üzere ünlü müzisyenlerce bestelenen Cemal Safi, yaklaşık 2 saat süren programında Başkentliler'in gönlünün pasını sildi. Aralarında 'Vurgun', 'İmkansız', 'Telefonda Sen', 'Git' ve 'Ya Evde Yoksan' gibi hafızalara kazınan şiirlerini dinleyenlerle paylaşan büyük usta, şiirlerinde hem beşeri aşkı hem de ilahi aşkı anlattığını vurguladı.

Şiir dinletisi ve söyleşinin iç içe geçtiği etkinlikte Cemal Safi, hoş sohbetiyle dinleyenlerin gönlünü de ısıttı. Zaman zaman kahkaha dolu, zaman zaman ise duygu yüklü program Hamamönü'nün ziyaretçilerine yine unutulmaz bir akşam yaşattı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orhan Gencebay Cemal Safi Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title