Haberler

Büyükşehirden Taşımalı Eğitim Açıklaması

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, eğitim öğretim döneminin başlamasıyla birlikte öğrenci taşımacılığında yaşanan bazı tereddütler nedeniyle açıklama yaptı. Genel Sekreter Memiş, taşımalı eğitim konusunda Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne verilen herhangi bir görev olmadığını söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, taşımalı eğitim sisteminde yaşanan bilgi kirliliğini açıklığa kavuşturmak için basın toplantısı düzenledi. Manisa Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu'nda düzenlenen toplantıya Ulaşım Dairesi Başkanı Fevzi Demir de katıldı.

"Yeni eğitim öğretim yılı hayırlı olsun"

2016-2017 eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisiyle sözlerine başlayan Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, "Bugün başlayan 2016-2017 eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını ve devletimizin kurucu ilkelerine sadık, devletine ve milletine bağlı nesiller yetiştirilmesine vesile olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

"Taşımalı eğitim konusunda tereddütler yaşanıyor"

Yeni başlayan eğitim öğretim yılının öğrenciler ve aileleri açısından en önemli hususlarından birisinin de okullara ulaşım konusu olduğunu ve Manisa genelinde öğrenci taşımacılığı noktasında tereddütler yaşandığını dile getiren Genel Sekreter Halil Memiş, "Bilindiği üzere, Milli Eğitim Bakanlığı, il ve ilçelerde taşıma yoluyla eğitim sistemini uygulamaktadır. Bu çerçevede, ilimiz dahilinde yaşanan bazı tereddütler nedeniyle, belediyemizin taşımalı sistem konusunda gereğini yapmadığı yönündeki bilgilere istinaden açıklama yapılması gereği duyulmuştur" dedi.

"Belediyelerin dışında Planlama Komisyonu oluşturuluyor"

Milli Eğitim Bakanlığı Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliğine göre, il ve ilçelerde, her eğitim ve öğretim yılında; taşıma yoluyla eğitimden faydalanacakları, taşıma kapsamına alınacak yerleşim birimlerini ve taşıma merkezi okul/kurumları belirlemek üzere "Planlama Komisyonu" kurulduğunu aktaran Genel Sekreter Halil Memiş, bu komisyonun belediyelerin tamamen dışında kurulan bir komisyon olduğunu söyledi.

Planlama Komisyonunun görevlerini anlattı

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, planlama komisyonunun görevleri hakkında da bilgiler verdi. Memiş, "Bu komisyonun görevlerinden bir tanesi ise, il/ilçe mahalli mülki idare ve belediye mücavir alan sınırları içindeki toplu taşıma hizmetlerini değerlendirmek suretiyle öğrencisi taşınacak veya kapsam dışı bırakılacak yerleşim birimleri ile taşıma yoluyla eğitimden faydalanacakları, taşıma kapsamına giren kurumlar bazında tespit etmek, öğrenci sayısı ve ulaşım imkanlarına göre, taşınacak öğrencileri ve öğrencisi taşınacak yerleşim birimlerini gruplandırarak, taşıma merkezi okulları tespit etmektir" dedi.

"Taşımalı eğitimde belediyemize herhangi bir görev verilmedi"

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin 5216 Sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununa göre, Büyükşehir Ulaşım Ana Planını yapmak veya yaptırmak ve uygulamak; ulaşım ve toplu taşıma hizmetlerini planlamak ve koordinasyonu sağlamak; kara yolu üzerinde işletilen her türlü servis ve toplu taşıma araçlarının zaman ve güzergahlarını belirlemek olduğunu söyleyen Genel Sekreter Halil Memiş, taşımalı eğitim konusunda belediyemize verilen herhangi bir görev bulunmamaktadır" diye konuştu.

"Harekat saatleri ve güzergahı UKOME belirliyor"

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin toplu taşımada güzergah ve hareket saatlerini UKOME kararıyla belirlediğini ve bu kararların da toplu taşıma yapılan bölgelerin potansiyeline göre belirlendiğini aktaran Genel Sekreter Halil Memiş, "Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bizim belirlediğimiz güzergahlarda taşımalı sistemin içine dahil edilmesine engel teşkil etmemektedir. Özellikle belirtmek isteriz ki, belediyemizin veya diğer belediyelerin taşımalı eğitimle ilgili hiçbir görevi bulunmamaktadır" dedi.

"Taşımalı eğitimin planlaması Milli Eğitim Müdürlüğü'nün görevi"

Taşımalı eğitim konusunda Manisa Büyükşehir Belediyesi'ne kanun nezdinde herhangi bir görev verilmediğini söyleyen Genel Sekreter Halil Memiş, "Özetle ifade etmemiz gerekmektedir ki, taşımalı sistemin planlaması ve ihale yapılarak taşımanın sağlanması görevi tüm il genelinde milli eğitime verilmiş bir görevdir. Buna rağmen, belediye olarak saatleri uyan öğrencilerimizin sağlıklı ve güvenli bir şekilde okullarına gidip gelmeleri için her türlü hassasiyet gösterilmektedir ve bundan sonra da gösterilecektir. Milli Eğitim tarafından yapılacak planlamada belediyemizce belirlenen güzergahlar ve otobüslerimizin hareket saatleri de dikkate alınarak öğrencilerimizin mağdur edilmesini engelleyecek çözümler üreteceğinden hiçbir tereddüdümüz bulunmamaktadır" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title