Haberler

Bursa'da Kültür Sanat

Güncelleme:

Bursa Devlet Tiyatrosu, "Kanlı Nigar", "Rahvan Giden Atlılar" ve "Sihirli Kapı" oyunlarını sahneleyecek.

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Kanlı Nigar", "Rahvan Giden Atlılar" ve "Sihirli Kapı" oyunlarını sahneleyecek.

Sadık Şendil'in yazdığı ve yönetmenliğini Ali Düşenkalkar'ın üstlendiği "Kanlı Nigar"ın dekor tasarımını Tayfun Çebi, kostüm tasarımını Funda Çebi, ışık tasarımını Ali Karaman yapıyor.

Demet Oran, Kemal Okur, Nergiz Acar ve Emre Yaşa dahil 24 oyuncunun rol aldığı oyunda, yangın sonucu evi kullanılamaz hale gelen Nigar'ın başından geçenler anlatılıyor. Kızlarıyla kiralık ev arayan Nigar'a Kavuklu'nun bir ev bulması sonucu Nigar'ın eski müşterilerinden mahalli tipler eve gelmeye başlıyor. Yaşamı boyunca erkeklerden çok çekmiş olan Nigar, tanıştığı adamlara çeşitli tuzaklar kuruyor ve onları zor durumlara sokarak eğleniyor. "Kadının fendi erkeği yendi" düşüncesi, dramatik bir işlemeyle oyunda ön plana çıkarılıyor.

Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde bugün ve yarın saat 20.00, 21 Şubat'ta ise 15.00 ve 20.00'den itibaren tiyatroseverlere sunulacak.

Özen Yula'nın yazdığı, Bora Özkula'nın yönettiği "Rahvan Giden Atlılar"ın dekoru ve kostümlerini Başak Özdoğan, ışık tasarımını Ali Karaman yapıyor. Ömer Naci Topcu, Emre Işık, Ozan Sargın'ın rol aldığı oyunda, "Hayat, rahvan giden atlarla yapılan bir yolculuk değil, vahşi, yağız bir atın üstünde çıkılan, her an düşme tehlikesiyle yaşanacak, tedirginlik verici bir koşudur" mesajı işleniyor.

Oyun, Feraizcizade Oda Tiyatrosu'nda bugün, yarın ve 21 Şubat'ta saat 18.00'de sahneye konulacak.

Taner Turan yazdığı ve yönettiği "Sihirli Kapı"nın dekor tasarımını Özlem Karabay, ışık tasarımını Rahmi Özan ve müziklerini Oktay Köseoğlu yapıyor.

Ayşe Dinç Vardar, Emre Işık, Cenk Turan ve Sıdıka Derya Gümral dahil 20 oyuncunun rol aldığı oyun, hayali bir ülke olan ormanlar ülkesinden Bay Bilgin adında bir mucidin, icat ettiği bir kapıyla günümüze yolculuğuyla başlıyor. Bay Bilgin, "Sihirli Kapı" sayesinde zaman içinde istediği yere seyahat ediyor. Fantastik bir görselliği, şarkıları ve dans sahneleriyle çarpıcı, dikkat çekici bir anlatıma sahip oyunda, geleceğin teminatı olan o küçük çocuklara tarihi çınar ağacıyla doğanın, ağaçların ve sevginin ne kadar değerli olduğunun öğretilmesi amaçlanıyor.

Oyun, AVP Sahnesi'nde 22 Şubat'ta 14.00'ten itibaren minik izleyicilere sunulacak.

Bursa Şehir Tiyatrosu

Türk tiyatrosunun önemli yazarlarından Cevat Fehmi Başkut'un klasikler arasında yer alan "Buzlar Çözülmeden" oyununun yönetmenliğini, Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurhan Tekerek, dekor tasarımını Akın Tezer Tunalı, kostüm tasarımını Bengisu Mukiyen, müziklerini ise Murat Gedikli üstleniyor.

Kar yüzünden yolları kapanan kasabaya gelen ve yeni kaymakam olduğu zannedilen kişinin hikayesinin anlatıldığı oyun, bugün saat 20.00'de Nilüfer Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

Orhan Asena'nın yazdığı "Ya Devlet Başa ya Kuzgun Leşe" oyununun yönetmenliğini Yunus Emre Bozdoğan, dekor tasarımını Sertel Çetinel, kostüm tasarımını Aydan Çınar, ışık tasarımını Zeynel Işık, müziklerini ise Fatih Veli Ölmez üstleniyor.

Oyunda, Şehzade Mustafa'nın ölümü sonrası yaşanan olaylar ele alınıyor. Tahtın kendi çocukları olan Şehzade Bayezid ile Şehzade Selim'den birine kalacağını düşünen Hürrem Sultan, iki şehzadenin birbirine düşeceğini ve daha Kanuni Sultan Süleyman ölmeden taht kavgasına başlayacağını kestiremiyor. Hatalı kararları sonucu kardeşini sürekli kışkırtan biri gibi görülen Bayezid, tek koruyucusu Hürrem Sultan'ın ölümüyle yalnızlaşıyor. Artık her şey Kanuni Sultan Süleyman'ın kararına kalıyor.

Oyun, Tayyare Kültür Merkezi'nde, yarın saat 20.00'de, 21 Şubat Cumartesi günü de 14.00'te sahnelenecek.

Kaynak: AA / Yerel

Hürrem Sultan Zeynel Işık Ali Karaman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title