Haberler

Batmanda, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü Yoğun Geçti

Güncelleme:

Batmanda, çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri yoğun geçti.

Kadınlar bu hafta yoğundu

Batmanda, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleşti.

Batman Üniversitesi Özgür Öğrenci Derneği (BÜÖ-DER), 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında Batman Ünivesitesi kampus bahçesinde gerçekleştirdikleri yürüyüş ardından basın açıklaması yaptı.

Kadın öğrenciler, eylemlerine destek veren erkek öğrenciler ile birlikte sık sık "Kadın yaşam özgürlük-Jin jiyan azadî" sloganları attı.

Zekiye Gezer yaptığı açıklamada, AKP Hükümetinin Türkiye'de yaşanan kadın katliamlarına karşı sessiz kalmasına tepki göstererek, Kadın Bakanlığı'nın kurulmamasını eleştirdi.

Gezere "Kadın katliamlarına 'dur' demek için Silvan'da, Nusaybin'de, Cizre'de Gever'de ve Rojava'da özelde kadına, genelde insanlığa toplarla, tanklarla saldıran İŞİD çeteleri ve işbirlikçi zihniyetine karşı alanlarda olup mücadelemizi büyüteceğiz" dedi.

ŞİDDET GÖREN KADINLARA HUKUKİ DESTEK

Batman Barosu Kadın Hakları Komisyonu ise, Baro Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi.

Toplantıya katılan çok sayıda kadın avukat adına açıklamada okuyan Kadın Hakları Komisyonu Başkanı Emine Temel, kadınların devam eden çatışmalı süreç ve ilan edilen sokağa çıkma yasaklarıyla iç içe yaşamak zorunda kaldıklarını söyledi.

Temel, "Kadına yönelik şiddet davalarında verilen cezaların para cezasına çevrilmesi veya ertelenmesinin önüne geçecek yasal düzenlemeler yapılmalıdır. Şiddete uğrayan kadınlar için merkezi ve yerel yönetimlerin konuk evlerini arttırması ve barınan kadınlar ile çocuklarına ücretsiz ve yasal yardım yapmalıdır" diyerek kadın haklarının sağlanmasını talep etti. Emine Temel, Batman Barosu Kadın Hakları Komisyonu olarak adliyeye yansıyan her vakayı takip edecek güçte olduklarını belirterek, Batman'da ki şiddete maruz kalan kadınlara her türlü hukuki destek sunacaklarını söyledi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Üniversitesi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title