Haberler

Batmanda Anadil Etkinlikleri Düzenlenecek

Güncelleme:

KURDİ DER Batman Şubesi, 18 ile 21 Şubat Tarihleri arasında Anadil Günü etkinlikleri düzenleyecek.

KURDİ DER, bir dizi etkinlik düzenleyecek

21 Şubat Dünya Anadil Günü dolayısıyla KURDİ DER Batman Şubesi'nde basın açıklaması yapıldı.

Bütün dünyada olduğu gibi 21 Şubat Dünya Anadil Günü'nün çeşitli etkinliklerle kutlanmakta olduğunu belirten KURDİ DER Batman Şube Eş Başkanı Hamza Ayiş "Biz KURDİ DER olarak Kürt Dili'nin araştırılması ve geliştirilmesi için çalışmalarımızı yürütüyoruz. Her sene olduğu gibi bu sene de 21 Şubat Dünya Anadil Günü'nü çeşitli etkinliklerle kutlayacağız" dedi.

Etkinlik programı ise şöyle; 18 Şubat Perşembe günü saat 13.00'da Bağlar Mahallesi Halk Meclisi önünde, 19 Şubat Cuma günü saat 13.00'da Mehmet Sincar Halk Evi'nde, 20 Şubat Cumartesi günü saat 13.00'da Musa Anter Halk Evi'nde sembolik olarak Kürtçe dersleri verilecek ve ardından Koma Navenda Çanda Mizgin grubunun erbane dinletisi olacak.

Kürt dili önemi için açıklamalar yapılacak. 21 Şubat Dünya Dil Günü Yılmaz Güney Sineması'nda saat 13.00'da yine etkinlikle ile kutlanacak ve KURDİ DER'de eğitimini tamamlayan öğrencilerin sertifika dağıtım töreni gerçekleştirilecek.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title