Haberler

Basketbol maçı, down sendromlu çocukların yüzünü güldürdü

Güncelleme:

Osmaniye'de "21 Mart Down Sendromlular Günü" etkinlikleri kapsamında düzenlenen basketbol maçında potanın filelerinden geçen top down sendromlu çocukların yüzlerini güldürdü.

Osmaniye'de "21 Mart Down Sendromlular Günü" etkinlikleri kapsamında düzenlenen basketbol maçında potanın filelerinden geçen top down sendromlu çocukların yüzlerini güldürdü.

Zihinsel Engellilere Destek Derneği (OSZED) tarafından '21 Mart Down Sendromlular Günü' kapsamında bir dizi etkinlik düzenlendi. Etkinlikler kapsamında kolej öğrencileri ile down sendromlu öğrenciler arasında basketbol maçı yapıldı. Üzerlerinde 46+1 yazılı formalarla sahaya çıkan down sendromlu öğrenciler potaya basket atmak için kıyasıya mücadele ederken karşı takımında özel çocuklara pozitif ayrıcalık tanıması gönülleri fethetti. Topu kapan down sendromlu çocukların direkt olarak basket atma amacıyla yönelmesi kameralara yansırken basket topunu potanın filelerinden geçiren çocukların mutlulukları da yüzlerine yansıdı.

Etkinlikle ilgili bilgiler veren Dernek Başkanı Zahide Aktürk, "Bugün, Down Sendromlular Farkındalık Günü nedeniyle 40 öğrencimizi ve velimizi yemekte ağırladık. Daha sonra farkındalık oluşması adına okul öğrencileri ile birlikte basketbol karşılaşması yapıldı ve madalyalar takıldı. Burada hem çocuklarımız sosyalleşmiş oldu, hem de normal eğitim gören çocuklar da down sendromlu çocuklarla bir arada olup, onları tanıma fırsatı buldular" diye konuştu.

Maç sonunda çocuklara madalyaları etkinliğe katılan misafirler tarafından takıldı. - OSMANİYE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

basketbol Osmaniye 21 Mart Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title