Haberler

Balıkesir Başkentte Tanıtılacak

Plakası 10 olan Balıkesir, Ankara'da düzenlenecek '10.10. Balıkesir Tanıtım Günleri'nde bütün yönleri ile tanıtılacak.

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Ankara'da Atatürk Kültür Merkezi'nde 10.10.2013 tarihinde düzenlenecek Balıkesir Tanıtım Günleri ile alakalı basın toplantısı yaptı. Turhan, Ankara'da yapılacak Balıkesir Tanıtım Günlerine büyük önem verdiklerini söyledi. Vali Turhan, "Bu tanıtım atağında herkesten katkı bekliyoruz. Balıkesirimizin çok önemli değerleri var, bu değerlerimizi Türkiye'ye duyurmak istiyoruz. Balıkesir basını, tarihi olan güçlü bir basın. Sizlere de bir stant temin edeceğiz, içeriğini sizler dolduracaksınız" dedi.

Vali Ahmet Turhan, Ankara'da düzenlenecek olan Balıkesir Tanıtım Günlerini ilk kez tertiplediklerini, gelecek yıl İstanbul Feshane'de de tanıtım yapmayı düşündüklerini belirtti. Vali Turhan, "Ankara'da 19 bin hemşehrimiz var. Bunun daha fazlası İstanbul'da var. Gelecek yılki yönümüz İstanbul olacak gibi duruyor. İstanbul Feshane'de yapılacak etkinliklerin de fayda sağlayacağını umuyorum" dedi.

Ankara AKM'de düzenlenecek tanıtım günlerine 4 günde 100 bin ile 200 bin ziyaretçi beklediklerini kaydeden Vali Turhan, bunun bayram öncesinde yapılmasını bir avantaj olarak gördüğünü söyledi.

BALGÜÇ Vakfı, Balıkesir Sanayi Odası, Ticaret Odası ve Ticaret Borsası'nın ortak olarak yaptığı proje ile Balıkesir tırı hazırlandığını kaydeden Vali Ahmet Turhan, tırın Ankara etkinliklerine yetişmese bile daha sonra illeri gezerek tanıtım faaliyetinde bulunacağını söyledi. Vali Turhan, "Balıkesir tanıtım tırı projesi hazırlıyoruz. Bu çerçevede tır satın alındı, çalışmalar sürüyor. Tırın özelliği dev bir ekranı olacak, illere giderek Balıkesir'in değerlerini tanıtacak. 10.10 tarihine yetişmese bile sonrasında yapılacak. Hatta tırımızı yurt dışına göndermek bile mümkün olabilecek" dedi.

Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Soykan ise, "Gıda çadırımız olacak. Ulusal markamız Yörsan ve deniz ürünleri ile tanınan ByNihat mutfağını oraya taşıyacak. Her iki firmanın da Ankara'da şubesi olması büyük bir avantaj. Susurluk'tan 4 Mevsim Et firması ve Hastavuk firması da katılacak. Ayrıca şehrimize özgü höşmerim tatlısı, tirit, lokmada Ankara'da tanıtılacak. Toplam 55 firma bu şekilde Balıkesir mutfağını tanıtacak. Ayrıca törenlere bakanlarımız, milletvekillerimiz ve müsteşarlarımız davet edildi. Törenlerde Balıkesir bengisi, halkoyunları gösterilecek ve geleneksel gelinlik defilesi yapılacak" dedi.

Müdür Abdullah Soykan, ayrıca Balıkesir tanıtım günleri için Ankara'da yayın yapan bazı radyolar ile ulusal gazetelerde de tanıtım yapılacağını belirtti. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir İstanbul Akm Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title