Haberler

Aydın haber | Aydın Büyükşehir Belediyesi otizmli çocukların yanında

Güncelleme:

Aydın haber: Aydın Büyükşehir Belediyesi, otizmli çocukların yanında yer almaya devam ediyor.

Aydın Büyükşehir Belediyesi, otizmli çocukların yanında yer almaya devam ediyor.

Otizmli çocuklar, yaz dönemi boyunca Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği yüzme kurslarını başarıyla bitirdi ve madalyalarını Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun elinden aldı. Başkan Çerçioğlu, amaçlarının otizmli bireylerin de iyi birer eğitim almalarını sağlamak olduğunu ifade etti.

Otizmli çocukların ailelerini çok iyi anladıklarının altını çizen Başkan Çerçioğlu, otizmli çocukların eğitimde fırsat eşitliğini yakalamaları için gece-gündüz çalıştıklarını belirtti. Her çocuk gibi otizmli çocukların da haftada 45 saatlik eğitim alması gerektiğini belirten Başkan Çerçioğlu, bunu sağlamak için Aydın'ın tüm ilçelerine otizm destek merkezleri kurmayı hedeflediklerini vurguladı. Başkan Çerçioğlu "Bu çocuklarımızın arasından müzik dehaları, çok başarılı yüzücüler çıkacak. Biz de bu cevherleri keşfetme gayretindeyiz" dedi.

"Özel çocuklarımızın annesi"

Madalya töreninde bir konuşma yapan Aydın Otizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Adnan Özdemir, "Özel çocuklarımızın annesi olduğunuz ve onların yüreklerine dokunduğunuz için çok teşekkür ederiz. Bu çocuklar için bir şey yapamaz demişlerdi. Yüzme öğrenemez demişlerdi; sayenizde hepsi yüzmeye başladı. Okuma-yazmayı öğrenemez, bisiklet kullanamaz dediler; fakat çocuklarımız hepsini yapıyor. Dünya tarihini değiştiren otizmliler yine Özlem annemizle birlikte adım adım yürüyorlar" ifadelerini kullandı. Başkan Çerçioğlu'na kendilerine verdiği destekler için teşekkür eden Özdemir, bir plaket takdim edip ailelerin duygularını kaleme aldıkları anı defterini hediye etti.

Aileler ise ücretsiz olarak özel eğitmenlerce bire bir verilen yüzme kurslarının çocuklarının hayatlarını değiştirdiğini söyleyerek Başkan Çerçioğlu'na teşekkür etti. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Özlem Çerçioğlu Aydın Haberler

Bakmadan Geçme

Sarı kod uyarısı nedir? İşte, MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma! Kızılcık Şerbeti 59. Bölüm Canlı İzle! Show TV'de Neler Oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title