Haberler

ARÜ, EMİTT Fuarına Katıldı

Güncelleme:

ARÜ, Ardahan bölgesinin tarihi, kültürel, turistik ve sportif değerlerini tanıtıcı nitelikteki organizasyonlara destek vermeye devam ediyor.

Ardahan Üniversitesi (ARÜ), Ardahan bölgesinin tarihi, kültürel, turistik ve sportif değerlerini tanıtıcı nitelikteki organizasyonlara destek vermeye devam ediyor. Son olarak, 30 Ocak-2 Şubat 2014 tarihleri arasında, İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen 18. EMİTT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na katıldı. Fuara teşrif eden Kafkasya Üniversiteler Birliği (KÜNİB) Başkanı ve ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Ardahan Üniversitesi'nin 5 yaşında olmasına rağmen dünyada ses getiren birçok organizasyonda yer aldığını söyledi.

Ardahan Valiliği, Ardahan Üniversitesi, Ardahan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Ardahan İl Halk Eğitim Müdürlüğü ve Ardahan İlçe Kaymakamlıklarının birlikte organize ettiği Ardahan standında Ardahan'a özgü yöresel ve kültürel öğeler katılımcıların ilgisine sunuldu.

Ziyaretçiler ve basın mensupları tarafından yoğun ilgi gösterilen fuarda Ardahan standının açılışını Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Ardahan Emniyet Müdürü Oktay Bulduk ile Ardahan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Demirci yaptı.

Yerli ve yabancı çok sayıda ziyaretçi ağırlayan Ardahan standı, yerel ve ulusal televizyon kanalları tarafından ilgiyle takip edildi.

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ'NİN STANDINA BÜYÜK İLGİ

Ardahan Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Şakir Eşitti ve Araştırma Görevlisi Volkan Özkan'ın görev aldığı Ardahan Üniversitesi standına ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gösterildi. ARÜ'nün sosyal ve kültürel yönlerinin tanıtıldığı stantta Başkanlığı ve Sekretaryası Ardahan Üniversitesi tarafından yürütülen Kafkasya Üniversiteler Birliği'nin (KÜNİB) çeşitli projeleri ve çalışmaları hakkında da ziyaretçilere bilgi verildi.

REKTÖR PROF. DR. KORKMAZ, BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Fuarda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan KÜNİB Başkanı ve ARÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Ardahan Üniversitesi'nin 5 yaşında olmasına rağmen dünyada gerçekleştirilen birçok organizasyonda yer aldığını söyledi.

ARÜ'nün Kafkasya ve Orta Asya bölgesi başta olmak üzere küresel çapta projelere imza attığını belirten Rektör Prof. Dr. Korkmaz, "Yaptığımız projelerle Kafkasya'nın ve Orta Asya'nın varlığına ait önemli gelişmeler sağlamaktayız. İnanıyorum ki üniversitemiz, Ardahan ile birlikte büyüyecek ve sayılı üniversiteler arasında yer alacaktır" dedi.

KÜNİB'in çalışmaları ile ilgili çeşitli değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Korkmaz, KÜNİB'in "Kafkasya'nın Yüzleri" adlı projesiyle ilgili basın mensuplarına bilgi verdi. Proje kapsamında Kafkasya Bölgesi'nde 100 yaşını geçmiş insanların anılarının ve sözlü kültür değerlerinin araştırıldığını bildiren Rektör Prof. Dr. Korkmaz, "Bu çalışmalarımızı Kazakistan, Türkmenistan, Gürcistan, Afganistan gibi ülkelerde tamamladık ve bir sergi ile tanıtmak istiyoruz" sözleriyle, projenin geldiği aşamayı ifade etti. - ARDAHAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ramazan Korkmaz İstanbul Kafkasya Ardahan Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 25 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Ziraat Türkiye Kupası ikinci maçlar ne zaman? ZTK rövanş maçları ne zaman oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title