Haberler

Artvin Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Artvin Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı.

Artvin Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı.

Vali Kemal Cirit başkanlığında, Valilik Çoruh Salonunda düzenlenen toplantıya, Vali Yardımcısı Ali Doğan, Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Yazan, yatırımcı kurum ve kuruluşların yetkilileri ve diğer ilgililer katıldı.

Hopa, Arhavi ve Borçka ilçelerinde 24 Ağustos'ta sel ve afet felaketi yaşandığını anımsatan Cirit, "Afette maalesef 11 vatandaşımızı kaybettik, 3 vatandaşımız ise kayıp. Milyonları aşan zarar ve ziyanla karşı karşıya kaldık. Hayatını kaybeden ve kaybolan vatandaşlarımızın ailelerine bir kez daha başsağlığı diliyorum" dedi.

Cirit, afetten zarar gören vatandaşların yaralarının büyük oranda sarıldığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Afetin ilk gününden itibaren 10 milyon liralık kaynak Başbakanlıktan, 2,5 milyon liralık kaynak AFAD başkanlığından, 1 milyon liralık kaynak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfından, afette en çok zarar gören vatandaşlarımıza dağıtılmak üzere aktarıldı. Bugün itibarıyla 5 milyon liralık kaynak daha geldi. Ayrıca 20 milyon liralık kaynak İl Özel İdaresi ve belediyelerimiz için geldi. Bu kaynak özellikle içme suyu, dere ıslahı ve yol gibi vatandaşlarımızı direkt ilgilendiren alanlarda kullanılacak. İl Özel İdaremize 8 milyon, Hopa Belediyesine 7,5 milyon, Arhavi Belediyesine 2,8 milyon lira, Borçka Belediyesine 1,7 milyon lira ve Kemalpaşa Belediyesine 60 bin lira olmak üzere hesaplarına aktarıldı."

Devam eden projelere ilişkin de bilgi veren Cirit, "Bu dönem içinde 245 proje uygulandı. Projelerin toplam bedeli için yaklaşık 11 milyar lira ayrıldı. Önceki yıllar harcama toplamı yaklaşık 7 milyar lira. Projelerin 44'ü tamamlanmış, 160'ı devam ediyor, 29'u ihale aşamasında. 12 projeye ise henüz başlanamadı" diye konuştu.

Toplantı, yatırımcı kurum ve kuruluşların yetkililerinin sunumunun ardından tamamlandı.

Kaynak: AA / Yerel

Kemal Cirit Artvin Arhavi Hopa Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title