Haberler

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Foto.ANTALYA Barosu Hayvan Hakları Kurulu, Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişiklik öngören yasa tasarısı ve kanun tekliflerine karşı imza kampanyasında toplanan 650 imzalı bildiriyi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderdi.

Foto: Çavuşoğu ve vatandaşlardan

===

Hayvansever avukatlardan yasa tepkisi

ANTALYA Barosu Hayvan Hakları Kurulu, Hayvanları Koruma Kanunu'nda değişiklik öngören yasa tasarısı ve kanun tekliflerine karşı imza kampanyasında toplanan 650 imzalı bildiriyi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderdi. Bir grup hayvansever avukat, Antalya Adliyesi'ndeki baro kafeteryasında basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı okuyan Baro Hayvan Hakları Kurulu Başkanı Evrim Çelik, "Sokaklardaki hayvanların toplanıp 'Doğal yaşam parkı' denilen şehirden uzak yerlerde bakılması Meclisin gündeminde. Bu, sokak hayvanlarının ölüm fermanını imzalamakla eş değer" dedi.

Evrim ÇelikY, yeni hazırlanan hayvan kanunu tasarısını eleştirerek, "Evlerde beslediğimiz hayvan tür ve sayısına bakanlık müdahale etmek istemektedir. Bu durum mülkiyet hakkına aykırıdır. Evinde belirtilecek sayıdan fazla hayvan besleyenlerden bu hayvanlarını bakımevlerinde ölüme terk etmeleri istenecektir. Petshop'larda hayvan satışları engellenmeli, insanların eğlencesi olarak kullanılan yunus parkları, sirk gibi yerler yasaklanmalıdır" diye konuştu.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Avukatların fotosu

===

Jandarma tonaj kontrolü yaptı

ALANYA İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Tim Komutanlığı, yük taşıyan ağır vasıtalara yönelik tonaj uygulaması yaptı. Alanya -Antalya Karayolu üzeri Elikesik Kavşağı'nda trafik güvenliği sağlanarak yük taşıyan ağır tonajlı kamyonlara yönelik uygulama yapıldı. Durdurulan kamyonların trafik tescil, sigorta ve diğer belgelerinin bulunup bulunmadığı ve taşıdıkları ürünlere ilişkin belgeleri olup olmadığı kontrol edildi. Kontrollerde tonaj sınırını aştığı belirlenen bazı kamyon sürücülerine para cezası kesildi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: uygulamadan

===

Kafa topu sonu oldu

ALANYA'da halı saha maçında topa kafayla vuran mali müşavir 39 yaşındaki Halil İbrahim Ergin, tedavi gördüğü hastanede yaşamı yitirdi. Aynı zamanda Kent Şarkıları Orkestra Grubu'nun menajeri Halil İbrahim Ergin, geçen pazartesi günü arkadaşlarıyla halı sahada futbol maçı yaptı. Oyunda bir hava topuna kafayla vuran Ergin, yere yığıldı.

Arkadaşları tarafından hastaneye götürülen Ergin'in, beyin kanaması geçirdiği belirlendi. Ameliyatın ardından yoğun bakım servisinde tedaviye alınan evli ve 2 çocuk babası Halil İbrahim Ergin, 5 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Alanya Belediye Mezarlığı Morgu'na gönderilen Ergin'in cenazesi, işlemlerin ardından Cikcilli Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Halil İbrahim Ergin

===

Anaokulunun temeli atıldı

ANTALYA'da Yenigün Reçelleri Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Alpagot tarafından yaptırılan ve annesi Mürüvvet Alpagot'un adını taşıyacak anaokulunun temeli, törenle atıldı. Akdeniz Üniversitesi Kampüsü Siteler Mahallesi tarafında yapılacak 5 derslikli anaokulunun temel atma törenine, Vali Ahmet Altıparmak, Akdeniz Üniversitesi Rektörü İsrafil Kurtcephe, Konyaaltı Kaymakamı Bayram Yılmaz, okula adını verecek Mürüvvet ve eşi Necmettin Alpagot ile Mahmut Alpagot katıldı.

Akdeniz Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan ve kampüs içinde üç yeni eğitim kurumu için 21 bin metrekarelik alanın tahsisini içeren protokolün ilk ayağı olan Mürüvvet Alpagot Anaokulu'nun harcı el birliğiyle konulurken, okulun yeni eğitim ve öğretim yılana yetiştirilmesi planlanıyor. Hayırsever Alpagot ailesi, Antalya'nın en eski kuruluşlarından 1914 yılında kurulan Yenigün Reçelleri'nin sahibi.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

Foto: Toplu foto

===

Validen genel sekretere ziyaret

ANTALYA Valisi Ahmet Altıparmak, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay'a makamında nezaket ziyaretinde bulundu. Vali Altıparmak, Selami Gülay'ı Akdeniz Üniversitesi yerleşkesi Rektörlük ek hizmet binasındaki makamında ziyaret etti. Vali Altıparmak'ın Genel Sekreter Gülay ve çalışanlara hayırlı olsun diyerek başarı dileklerini bildirdiği ziyarette, EXPO 2016'ya ilişkin konular da değerlendirildi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaret fotosu - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Akdeniz Üniversitesi Türkiye Antalya Alanya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title