Haberler

Anaokulu Öğrencilerine Süt Dağıtıldı

Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliğinde ‘Okul Sütü Programı’ kapsamında Kırşehir Valiliği koordinesi ile anaokulu öğrencilerine süt dağıtımı gerçekleşti.

Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliğinde 'Okul Sütü Programı' kapsamında Kırşehir Valiliği koordinesi ile anaokulu öğrencilerine süt dağıtımı gerçekleşti.

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kenan Şahin, İl Sağlık Müdürü Selçuk Büyüker, Halk Sağlığı İl Müdürü Bekir Demirbaş ve Okul Müdürü Aslı Altan Aslandede'nin yer aldığı Süt Dağıtım Programında konuşan Vali Necati Şentürk, sütlerin, çocukların dengeli ve yeterli beslenmelerini sağlamak amacıyla dağıtıldığını söyledi.

Kırşehir'de 106 okulda 14 bin 987 öğrenciye haftada üç gün süt dağıtıldığını belirten Vali Necati Şentürk, "Çocukların zeka ve beden gelişimleri için süt içmeleri gereklidir. Büyüme çağındaki çocuklarımızın ihtiyacı olan, bol protein içeren ve onlara enerji veren sütü anaokullarda ve ilkokullarda dağıtıyoruz. Sütü sadece çocuklarımız değil her yaştan insanlar içmelidir. Anne sütü de çok önemlidir. Bebeği olan anneler çocuklarını mutlaka iki yaşına kadar emzirmelidir. Devletimiz, çocuklarımızın sağlıklı yetişmesi ve geleceğe iyi bir şekilde hazırlanmaları için her türlü desteği sağlıyor. Bu vesileyle başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Sayın Başbakanımıza teşekkür ediyorum." dedi

Program, süt dağıtımının ardından çocuklarla sohbet eden Vali Necati Şentürk'ün sütle ilgili şiir okuyan anasınıfı öğrencisine altın hediye etmesi ile sona erdi. - KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kırşehir Valiliği Sağlık Bakanlığı Necati Şentürk Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title