Haberler

Altınordu, Adıyaman ve ilçesi Gölbaşı ile 'kardeş şehir' oldu

Güncelleme:

Ordu'nun Altınordu Belediye Meclisi mart ayı olağan toplantısında alınan karar sonucu depremden etkilenen Adıyaman ve ilçesi Gölbaşı, Altınordu ile 'kardeş şehir' oldu.

Ordu'nun Altınordu Belediye Meclisi mart ayı olağan toplantısında alınan karar sonucu depremden etkilenen Adıyaman ve ilçesi Gölbaşı, Altınordu ile 'kardeş şehir' oldu.

Altınordu Belediye Meclisi mart ayı olağan toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Aşkın Tören'in depremlerin ardından Afet Koordinasyon Başkanlığı'nca görevlendirildiği Adıyaman Gölbaşı ilçesinde çalışmalarına devam etmesi dolayısıyla toplantı, Belediye Başkan Vekili Ahmet Akyurt Başkanlığında gerçekleştirildi. Başkanvekili Akyurt, gündem öncesi Altınordu Belediyesi'nin deprem bölgesinde yürüttüğü çalışmalara dair meclis üyelerini bilgilendirdi. Akyurt'un konuşmasının ardından gündemde yer alan maddelerin görüşülüp karara bağlandığı toplantıda Altınordu'nun, Adıyaman ili ve Gölbaşı ilçesi ile kardeş şehir olması teklifi de görüşüldü. Mecliste oy birliğiyle alınan karar ile deprem felaketinden en çok etkilenen illerden biri olan Adıyaman ve ilçesi Gölbaşı ile Altınordu kardeş şehir oldu.

Belediye meclisinin kardeş şehir olunması kararında, "06 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan son yüzyılların en büyük iki depremi yaşanmış ve 11 ilimiz bu depremden etkilenmiş, çok sayıda can kaybı ve yaralanma yaşanmıştır. Böyle büyük bir afetin yol açtığı tahribatın giderilmesi için devletimiz, yerel yönetimlerimiz ve milletimiz deprem bölgesinde arama kurtarma ve acil ihtiyaçların karşılanması ve yaraların sarılması konusunda üst düzeyde iş birliği ve yardımlaşma duygusuyla çalışmaya başlamıştır. 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 53. maddesinin son fıkrasındaki 'belediye, belediye sınırları dışında yangın ve doğal afetler meydana gelmesi durumunda, bu bölgelere gerekli yardım ve destek sağlayabilir' hükmü bulunmaktadır. Bu çerçevede depremden etkilenen halkımıza yardım ve destek olmak amacıyla 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 18. maddesinin (p) bendi gereğince Adıyaman Belediyesi ve Adıyaman Gölbaşı İlçe Belediyesi ile 'kardeş şehir' ilişkisi kurulmasına oybirliğiyle karar verildi" ifadelerine ye verildi. - ORDU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Altınordu Adıyaman Gölbaşı Gölbaşı Ordu Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title