Haberler

'Alaşehir Ekmeği'ni Dünya'ya tanıtan fırıncı kalbine yenik düştü

Güncelleme:

Geçtiğimiz Mayıs ayında Coğrafi İşareti alınarak tescillenen "Alaşehir Ekmeği"ni üreten 73 yıllık fırıncı İlhami Yenikent, 83 yaşında kalbine yenik düştü.

'Alaşehir Ekmeği'nin buluşçusu İlhami Yenikent, dün saat 15.00 sıralarında tedavi gördüğü hastanede kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. 4 çocuk babası olan İlhami Yenikent Pazar Camisi'nde öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Yeni Mezarlık'ta toprağa verildi. İlhami Yenikent'in cenaze namazına Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu, yakınları ve sevenleri katıldı. Cenaze sonrası gazetecilere duygularını paylaşan Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Seyhan, "Şehirleri marka yapan insan ve ürünleridir. Alaşehirimizin de coğrafi işaretli ekmeğini yapan, İlhami Yenikent abimizi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyorum. Kendisi bir markaydı, markalı ekmeği de onunla birlikte yaşayacak" dedi.

Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu ise "Merhum İlhami Yenikent abimiz 1970'li yıllardan beri Alaşehir'de 'Alaşehir Ekmeği'ni üreten ve bu üretimi nesilden nesile aktaran ustalar yetiştiren bir abimizdi. Alaşehir ekmeğini hem Türkiye'de hem de dünyaya tanıttı. Yıllarca kendisi küreğin başında özveri ile çalıştı. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum" diye konuştu.

10 yaşında başladığı fırıncılığa 1978 yılında sarı undan, özel bir mayadan ve meşe odununda pişirerek, uzun süre bayatlamayan ve özel bir tadı olan 'Alaşehir Ekmeği'ni üreten İlhami Yenikent'in ünü Türkiye çapında yayıldı. Avrupa ve Amerika'da yaşayan Türk vatandaşları tarafından dolapta dondurularak yurt dışına taşınan 'Alaşehir Ekmeği', bu yıl Alaşehir Ticaret ve Sanayi Odası'nın girişimleriyle tescil ettirildi ve coğrafi işaret aldı. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title