Haberler

Akkışla Yoğurt Festivali Yapıldı

Akkışla Yeni Yoğurt Bayramı ve Kilim Festivali yapıldı.

Akkışla Yeni Yoğurt Bayramı ve Kilim Festivali yapıldı.

Berçin Yaylası Üsküdar mevkiinde gerçekleştirilen festivalde 5 bin kişilik etli pilav ve 5 ton koyun yoğurdu katılımcılara ikram edildi.

Festivale Akkışla İlçe Kaymakamı Alparslan Kılıç, Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu, İl Kültür Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Akkışla Belediye Başkanı Azmi Kazım Sonkur, Kululu Belediye Başkanı Ömer Temizer, Karaözü Belediye Başkanı Şener Tatar, Gömürgen Belediye Başkanı Selahattin Baydan, Felahiye Belediye Başkanı İsmet Kısır, Süksün Belediye Başkanı Mustafa Nevruz, Akkışla İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Güner, CHP İl Başkanı Sadık Atila, Kocasinan İlçe Başkanı Abdullah Üçgül, İl yönetim kurulu üyeleri çok sayıda vatandaş katıldı.

Festivalin açılışında konuşan Akkışla Belediye Başkanı Azmi Kazım Sonkur, birlik beraberlik mesajları vererek Akkışla'nın her geçen gün göç verdiğinden yakındı ve festivale destek veren herkese teşekkür etti.

Akkışla İlçe Kaymakamı Alparslan Kılıç ise Akkışla'nın tarihi hakkında bilgiler verdi. Kılıç, konuşmasının devamında bu tür etkinliklerin ortak dayanışma kültürüne katkılar sağladığını anlattı.

Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu da Türkmenler için hayvancılığın önemine değinerek, Akkışla ve civarında yapılan yoğun hayvancılığın şimdilerde olmadığını belirten Kulkuloğlu, " Günümüze baktığımız zaman Türkmen mi tükendi hayvancılık mı? diye soruyoruz. Buraya bakıldığı zaman asla Türkmen tükenmediğini görüyoruz. Ama hayvancılık tükendi." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından 5 bin kişilik etli pilav ve 5 ton yoğurt katılımcılara ikram edildi. Festivale katılan misafirlere ise küçük plastik kovalarla koyun yoğurdu dağıtıldı.

Festivale katılan vatandaşlar, yemek sonrasında davul zurna eşliğinde halay çekti. Etkinlikte Çankaya Belediyesi'nden gelen yerel sanatçılarda konser verdi.

(SK)

11.06.2012 14: 09: 46

TSI

NNNN - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şevki Kulkuloğlu Alparslan Kılıç Kayseri Akkışla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title