Haberler

Akkışla'da, Geleneksel El Sanatları Sergisi Açıldı

Akkışla Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen Geleneksel El Sanatları Sergisi, Kaymakam Alparslan Kılıç tarafından açıldı.

Akkışla Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen Geleneksel El Sanatları Sergisi, Kaymakam Alparslan Kılıç tarafından açıldı.

Serginin açılışına İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Başçavuş Sezai Körlü, Belediye Başkanı Azmi Kazım Sonkur, Gömürgen Belediye Başkanı Selahattin Baydan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Aşkar katıldı.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Bekir Savaş, açılışta yaptığı konuşmada, geleneksel Türk el sanatlarının tarihinin Orta Asya'ya kadar uzandığını söyledi.

Geleneksel el sanatları ürünlerinden kilimin eski çağları, günümüze taşıdığı gibi, çağımızın en modern yapılarına da tarihsel bir derinlik katarak her iki zamanı birlikte yaşattığını ifade eden Savaş, şunları kaydetti:

"Kadınlara yönelik düzenlenen kilim dokumacılığı kursunun amacı, mesleki bilgi, beceri ve yeterlilik kazandırmanın yanı sıra hanımları sosyal ve kültürel açıdan da desteklemektir. Ayakkabıcılık, sayacılık kursu da unutulmaya yüz tutmuş olan bu mesleğin ayakta tutulmasını sağlamıştır. Bu sayede kursiyerlerimiz de gelir getirici bir mesleğin sahibi olmuşlardır. "

Kaymakam Alparslan Kılıç ise Halk Eğitimi Merkezlerinin yurt genelinde gerek eğitimin tabana yayılması, gerekse becerilerin artırılması konusunda önemli görevler üstlendiklerini kaydetti.

- KAYSERİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title