Haberler

8 Mart Dünya Kadınlar Günü

Türk Kadınlar Birliği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü, 81 il ve KKTC'den gelen kadınlarla İskenderun Anıt Meydanı'nda kutladı.

Türk Kadınlar Birliği, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü, 81 il ve KKTC'den gelen kadınlarla İskenderun Anıt Meydanı'nda kutlandı.

Türk Kadınlar Birliği Genel Başkanı Sema Kendirci Uğurman, 1857 yılında New York'ta 40 bin dokuma işçisinin, 14 saatlik çalışma süresinin kısaltılması ve insanca yaşamaya yetecek bir ücret için greve gittiklerini, çıkan çatışma ve yangında, kadın ve çocuk 129 işçinin can verdiğini söyledi.

Birleşmiş Milletlerin, 1977 yılında bu başkaldırının anısına, 8 Mart'ı Dünya Kadınlar Günü olarak kabul ettiğini belirten Uğurman, kadınların, cinsiyet eşitsizliğine ve ayrımcılığa karşı sorunlarını haykırdığını, çözüm için de birleşmenin zorunlu olduğunu ifade etti.

Uğurman, 8 Mart'ın, eşitlik ve haklar için mücadele eden kadının, toplumsal konumunun değerlendirildiği, sorunlarının tartışıldığı ve yeni çözümlerin belirlendiği, uluslararası bir dayanışma günü olduğunu vurgulayarak, "8 martlarda, hayatın her alanında eşitlik isteklerimizin gecikilmeksizin hayata geçirilmesi için mücadeleyi hep birlikte sürdüreceğiz" dedi.

İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek ise kadınların mücadelelerinde yanlarında olduklarını kaydetti.

Etkinliğe, eski bakanlardan İmren Aykut, CHP Hatay Milletvekili Mevlut Dudu, KKTC ve 81 ilden kadınlar katıldı. Günün anısına kadınlar Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. - Hatay

Kaynak: AA / Yerel

İskenderun New York Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title