Haberler

Yabancı ikametine kapatılan mahalle sayısı 1169 oldu

Güncelleme:

İçişleri Bakanlığına bağlı Göç İdaresi Başkanlığı, 781 mahallenin daha geçici koruma kaydına, uluslararası koruma kaydına, ikamet iznine, geçici koruma veya uluslararası koruma ile ikamet izni çerçevesindeki yabancıların ikamet ili değişikliği yapılması işlemlerine kapatıldığını açıkladı. Buna göre 62 ilde 1169 mahalle yabancıların ikametine kapatıldı.

"YABANCILARIN İKAMETİNE KAPATILAN MAHALLE SAYISI 1169'A ÇIKTI"

Göç İdaresi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Ülkemizde çeşitli bölgelerdeki yabancı yoğunluğu göz önünde bulundurularak Bakanlığımızca daha önce belirli illerimizdeki 781 mahalle yeni doğan ve çekirdek aile birleşimi dışında geçici koruma kaydına, uluslararası koruma kaydına, ikamet iznine, geçici koruma veya uluslararası koruma ile ikamet izni kapsamındaki yabancıların ikamet ili değişikliği yapılması işlemlerine kapatılmıştır. 1 Temmuz 2022 itibariyle kapalı mahalle sayısı 1169'a çıkarılmıştır." denildi.

SOYLU, 1200 MAHALLENİN İKAMETE KAPATILACAĞINI SÖYLEMİŞTİ

Yabancı nüfusunun belirli bölgelerde yoğunlaşmasını önlemek için alınan tedbire ilişkin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Yabancı sayısının toplam kişi sayısına oranının yüzde 25'i geçtiği mahalleler tüm yabancılar için ikamete kapatıldı. Yabancı sayısının yüzde 25'i geçtiği 781 mahalle ikamete kapatıldı. 1 Temmuz'dan itibaren oranın yüzde 20 olarak uygulanması sağlanacak. Böylelikle 1200 mahalle ikamete kapatılacak" demişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İçişleri Bakanı Haberler

Bakmadan Geçme

Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (10)

oguz:

bu göcmenlerin verdigi zararı yıllar sonra torunlarımız cekecek malesef

199
11
yanıtYanıtla
Samet Aslan:

Sınırları ellerini kolarını sallayarak geçiyorlar,mahallelere mi yerleşemeyecekler:))) Sanki denetim var da ....

163
8
yanıtYanıtla
Doğuş:

Atı alan Üsküdarı geçti.

136
6
yanıtYanıtla
Onder Yildiz:

Alanya Antalya ne olacak?Her yer Rus, İran,ırak ukraynali...

115
14
yanıtYanıtla
Rahman Karaeski:

Bu çözüm değil

120
5
yanıtYanıtla
VEDAT TOKER :

81 İLİN GENELİNDE OLSA GÜZEL OLURDU.

77
2
yanıtYanıtla
bekir yapici:

adamlar ülkede coban ihtiyaci var suriyeliyi afganistanli giderse sanayi cöker göndermeyecegiz diyerek adeta bunlari davet ediyorlar yetmiyor milletle inatlasiyorlar ne icin kimin icin belirsiz bize düsen adi ne olursa olsun halkinin sesine sikayetine duyarsiz ve ilgisiz kalan ikdidarlari göndermek olmali:

yanıt36
yanıt1
Ayaz Karahanlı:

iktidarın verdigi zararı zor düzeltirler ülkede herşey satıldı ve yabancı dolduruldu baska parti bile olsa zor tekrar fabrikaları acması egitimi düzeltmesi yabancıları göndermesi gene yılları bulacak biz hep geride kalıcaz dış ülkeler ilerliyecek

71
4
yanıtYanıtla
SELCUK:

Ülkenın yapısı bozulsun siz mahallelerı yeni kapatın bravo , bu size defalarca söylendi neden şansınızı sonuna kadar zorladınız . Şuan yerlesıme kapatıp açmanızın önemı varmı artık?

64
5
yanıtYanıtla
SÜMBÜLZADE VEHBİ EFENDİ:

topraklarımıza elini kolunu sallayarak giren mahalleye girerken sıkıntı çekecek öyle mi o kadar aç gözlü insanlarımız varken siz hayal görüyorsunuz vesselam :)

64
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title