Haberler

50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali

50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında düzenlenen Halkın Portakalı Kısa Film Atölyesi yarışmasında, Grup Çapulcular'ın "Yansıma" isimli filmi birinci oldu

50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Altın Portakal Film Festivali kapsamında bu yıl beşincisi düzenlenen Halkın Portakalı Kısa Film Atölyesi'nde ödüller sahiplerini buldu. En iyi film seçilen Grup Çapulcılar'ın Yansıma filmi, 15 bin liralık büyük ödülün sahibi oldu.

50. Uluslararası Altın Portakalı Film Festivali kapsamında, "Halkın Portakalı Kısa Film Atölyesi" yarışmasının gala töreni yapıldı.

Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen törene, Antalya Kültür ve Sanat Vakfı (AKSAV) Başkanı Tufan Dağıstanlı, Halkın Portakılı jüri üyesi ve sinema sanatçısı Sümer Tilmaç ve izleyiciler katıldı.

AKSAV Başkanı Dağıstanlı törende yaptığı konuşmada, Antalya halkı olarak 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'ni düzenlemenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

Sinema sektörünü Antalya'da biraraya getirdikerini ve bu çoşkuyu vatandaşlarla yaşadıklarını ifade eden Dağıstanlı, "Halkın Portakalı'nda ise çok ciddi mesafe kaydedildi. Bugüne kadar 800'e yakın Antalyalı amatör sinemacı eğitim aldı ve 48 kısa film çekildi. Vatandaşlara fırsat verilirse neler yapabileceklerini gördük. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Gala töreninden sonra yapılan  jüri değerlendirme sonucunda, en iyi film Grup Çupulcular'ın "Yansıma" adlı film aldı.

Yarışmada ikinciliğe Grup Muamma'nın "Avucumdaki hayat", üçüncülüğe ise Grup 1981'in "Hayal Et" filmi layık görüldü. Mansiyon ödülü ise Kanguru Grubu'nun "21" aldı filme verildi. Halkın Portakalı'nda birinciliği elde eden filme 15 bin, ikinciye 10 bin, üçüncüye de 5 bin olmak üzere toplam 30 bin lira verildi. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title