Haberler

3. Avrupa Birliğine Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu Toplantısı

Isparta'da bu yıl üçüncüsü düzenlenen Avrupa Birliğine Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu toplantısı yapıldı.

Isparta'da bu yıl üçüncüsü düzenlenen Avrupa Birliğine Uyum, Danışma ve Yönlendirme Kurulu toplantısı yapıldı.

Isparta Valiliği Göl Toplantı Salonu'ndaki toplantıya Isparta Valisi Memduh Oğuz, Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Mehmet Cangir, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akkurt, kaymakamlar, daire amirleri ve diğer yetkililer katıldı.

Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Cangir, Türkiye'nin Osmanlı döneminden itibaren yönünü Batı'ya çevirdiğini belirterek, "21. yüzyılda Avrupa Birliği varlığını devam ettirmek istiyorsa, mutlaka Türkiye'yi de içine almalıdır" dedi

Avrupa Birliğine katılım sürecinin biraz uzun olabileceğini ifade eden Cangir, bu duruma "bir kompleks" içinde yaklaşmadıklarını kaydetti. Türkiye'nin AB'ye üye olması durumunda nüfus çokluğu bakımından karar alma aşamasında çok önemli bir konuma geleceğini ve bu nedenle Türkiye'nin üyeliğine karşı bir direncin oluştuğunu ileten Cangir, "Kendi içerisinde 2 defa Dünya Savaşına şahit olan Avrupa, Türkiye'yi kabul etmesiyle medeniyetler çatışmasını sona erdirecektir. Bu sayede küresel barış sağlanacak ve aynı zamanda AB'nin savunma güvenliğine önemli katkımız olacak" diye konuştu.

Türkiye'deki yaş ortalamasının, AB üyesi ülkelerdekine göre daha genç olduğuna dikkat çeken Cangir, AB'ye katılımın Türkiye'ye istihdam, AB'ye ise önemli bir iş gücü potansiyeli olarak yansıyacağını belirtti.

Cangir, AB'ye katılım sürecini hızlandırmak için 81 il ve 900 ilçede AB temas noktaları birimlerinin kurulduğunu belirterek, uyum sürecinin Türkiye'ye mali bir yükünün olmadığını, Avrupa Birliği destekli projelerle bu yıl yaklaşık 781 milyon Avro hibe alındığını kaydetti.

Vali Memduh Oğuz da, Isparta'nın, alt yapısıyla Avrupa şehirleri ile kıyaslanabilecek bir düzeyde olduğunu söyledi.

Isparta'nın, Avrupa Birliği'ne uyum sürecinde örnek bir vilayet olduğunu dile getiren Oğuz, "Tabiatımızın cömertliği, insanlarımızın çalışkanlığı, binlerce yıllık zengin bir tarih ve kültür mirasına sahip bulunması, özellikle eğitim ve öğretime verilen yüksek önem, kadına yönelik şiddet konusunda iftihar edeceğimiz bir düzeyin bulunmasını Isparta ilinin özellikleri olarak sıralayabiliriz" diye konuştu.

- ISPARTA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title