Haberler

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Muğla'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolaysıyla tören düzenlendi.

Muğla'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolaysıyla tören düzenlendi.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, Türdü 100. Yıl İlköğretim okulunda devam etti.

Programa Vali Mustafa Hakan Güvençer, Vali Yardımcısı Faruk Necmi Kurt, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, daire müdürleri öğrenciler ve veliler katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Zekeriye Çınar, törende yaptığı konuşmada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın dünyada çocuklara armağan edilen ve tek evrensel olma özelliği taşıyan bayram olduğunu söyledi.

"Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" anlayışıyla demokrasi ve Cumhuriyetin temellerinin 23 Nisan'da atıldığını belirten Çınar, "Topraklarımızın işgal altında olduğu, bağımsızlığımızın tehlikeye girdiği zor bir dönemde, milletin kendi geleceğine el koyduğu bir tarihtir. Dünyada kurtuluş mücadelesini başlatan ve yöneten, ardından da Cumhuriyeti ilan eden tek Meclis, Türkiye Büyük Millet Meclisi'dir" diye konuştu.

Programda, öğrenciler tarafından şiir okundu, dans ve halk oyunları gösterileri sunuldu. - Muğla

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Hakan Güvençer Milli Eğitim Müdürlüğü 23 Nisan Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title