Haberler

Yerel Yönetimler Öğrencileri Başkan Akyürek'i Yılın Belediye Başkanı Seçti

Selçuk Üniversitesi Kadınhanı Faik İçil Meslek Yüksek Okulu Yerel Yönetimler Öğrencileri, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i Yılın Belediye Başkanı Seçti.

Selçuk Üniversitesi Kadınhanı Faik İçil Meslek Yüksek Okulu Yerel Yönetimler öğrencileri, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i Yılın Belediye Başkanı seçti.

Selçuk Üniversitesi Kadınhanı Faik İçil Meslek Yüksek Okulu'nda düzenlenen ödül töreni öncesi konuşan Okul Müdürü Doç. Dr. Osman Akandere, Yerel Yönetimler Öğrenci Topluluğu'nun yaptığı anket sonucu Tahir Akyürek'in Yılın Belediye Başkanı seçildiğini hatırlatarak, Türkiye'nin birçok yerinden öğrencisi olan Kadınhanı Meslek Yüksek Okulu'nun Konya'da önemli faaliyetler gerçekleştirdiğini söyledi. Yerel Yönetimler Öğrenci Topluluğu Başkanı Murat Aşan, Türkiye'deki tüm yerel yönetimlerin personel sıkıntısı yaşadığını vurgulayarak, mezun olduktan sonra bu boşluğu dolduracaklarını ifade etti. Sosyal ve fiziki belediyecilikte Konya ve Türkiye'de önemli çalışmalara imza atan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in kendileri için ideal bir örnek olduğunu dile getiren Aşan, Başkan Akyürek'in her zaman destekçisi olacaklarını ifade etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, Yerel Yönetimler Bölümü'nün Türkiye'de en çok belediyeye sahip olan Konya için bir şans olduğunu belirterek, öğrencilerin takdirini kazanmanın zor olduğunu ifade etti. Herkesten çok eleştiren, düşünen ve düşündüklerini çekinmeden paylaşan öğrencilerden ödül almanın mutluluk olduğunu kaydeden Başkan Akyürek, “Kadınhanı Meslek Yüksek Okulu öğrencileri katıldıkları her etkinlikte kendilerini gösteriyorlar. Bu da, öğrenci toplulukları ile birlikte okul yönetiminin bir başarısıdır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Kadınhanı MYO Yerel Yönetimler Öğrenci Topluluğu Başkanı Murat Aşan, dünyada ve Türkiye'de Konya'nın tanıtımı için yaptığı çalışmalar nedeniyle Başkan Akyürek'in Yılın Belediye Başkanı seçildiğini belirterek, plaketini takdim etti. Kadınhanı MYO Müdürü Osman Akandere de, Başkan Akyürek'e katılım plaketi ile birlikte, şehrin çiçeklerle donatılması nedeniyle lale figürü işlenmiş ebru tablosu hediye etti. Ödül töreninin ardından, Başkan Akyürek, “Yerel Yönetimlerde Çağdaş Yaklaşımlar ve Konya Örneği” konulu söyleşiye katılarak öğrencilerin sorularını cevapladı.

(BÇ-FM)

18.05.2007 13:12 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title