Haberler

Yerel Yönetimler Araştırması

Yerel Yönetimlere Duyulan Memnuniyet Geçen Yıla Oranla Ülke Genelinde Artış Gösterdi.

Yerel yönetimlere duyulan memnuniyet geçen yıla oranla ülke genelinde artış gösterdi.

Türkiye Kalite Derneği ve Türkiye Müşteri Memnuniyeti Endeksi'nin yaptığı araştırmada yerel yönetimlere duyulan memnuniyetle ilgili çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Yapılan araştırmaya göre vatandaş bu yıl yerel yönetim hizmetlerine ödediği ücretin karşılığını daha fazla aldığını düşünüyor. Yerel yönetimlerden memnuniyette ülke genelinde yüzde 5'lik bir artış görülürken yerel yönetiminden en memnun il Kayseri oldu. Şikayetler ise geçen yıla oranla aynı seviyede kaldı. İlçe bazında İstanbul'un Fatih ve

Konya'nın Karatay ilçesi en yüksek memnuniyet seviyesini yakalayan yerler olarak göze çarpıyor. Başkent Ankara ise geçen yıla göre 6 puan yükselişte. Memnuniyet seviyesini yükselten iller ise Manisa, Kocaeli, İstanbul ve Antalya olarak sıralandı. Geçen yıla göre memnuniyet seviyesi düşen tek il Samsun oldu. Vatandaşını bu yıl memnun edemeyen Samsun'un bu düşüşü yaz ayı sonlarında yaşanan sel felaketine bağlandı.

(MÜG-MAY-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title