Haberler

Yerel Yönetim Yeni Yılda Neredeydi?

Güncelleme:

Şanlıurfa kent merkezinde yerel yönetimin yeni yıl için adresi Çocuk Esirgeme Yurdu oldu.

Şanlıurfa'da Vali İzzettin Küçük ve Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç yeni yıla Çocuk Esirgeme Yurdu'ndaki çocuklarla 'merhaba' derken, ilçe belediye başkanlarından Fevzi Demirkol yeni yılın ilk saatlerinde hastaneyi, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık ise kaymakam ile birlikte askerleri ziyaret etti.


VALİ KÜÇÜK YENİ YILA ÇOCUKLARLA 'MERHABA' DEDİ

2014 yılının son gününde Valisi İzzettin Küçük çocuk yuvasında kalan çocukları ziyaret ederek, yeni yıllarını kutladı.

Beraberinde eşi Ayşe Küçük ile birlikte çocuk yuvasına gelen Vali Küçük çocukların coşkulu karşılamasıyla oldukça neşelendi. Çocuk yuvasında kalan çocuklarla şakalaşan Vali Küçük burada yaptığı açıklamada; "Bu çocuklar bizim. Burada kalan bu çocuklarımızı toplum olarak kucaklamalıyız. Onların sevinci bizim sevincimiz, onların üzüntüsü de bizlerin üzüntüsü olmalıdır. Kaldı ki, devlet olarak bu çocuklarımızın üzülmemesi için gerekli tüm tedbirler alınmıştır. Bu çocuklarımıza evlerindeymiş gibi davranarak onların hem barınma hem de eğitimlerini sürdürmeleri konusunda her türlü imkanı sağlamamız gerekir. Gördüğüm kadarı ile; burada görev yapan tüm personelimiz yoğun çaba sarf etmekte ve çocuklarımızın mutlu olmalarını sağlamaktadırlar. Ben kendilerini kutluyorum. Burada görev yapan tüm görevlilerimizin ve çocuklarımızın yeni yıllarını kutluyorum. 2015 yılının hem bu çocuklarımıza hem de Vatanımıza, memleketimize sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum" dedi.

Daha sonra yuvada kalan çocuklar tarafından yapılan etkinlikleri izleyen Vali Küçük ve eşine daha sonra öğrenciler tarafından yapılan tablo hediye edildi.

BAŞKAN GÜVENÇ'İN DE ADRESİ AYNI OLDU

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve eşi Turan Güvenç te Çocuk Esirgeme Yuvası'nda düzenlenen yılbaşı etkinliklerine katıldı.

Çocuklar için düzenlenen yılbaşı etkinliğinde eşiyle birlikte çocukları ziyaret eden Başkan Güvenç, çocuklara karanfil dağıtarak, yeni yıla saatler kala birlikte halay çekti.

Çocuklarla daha sonra tek tek ilgilenen Başkan Güvenç ve eşi, çocuklardan yeni yılda büyükşehir belediyesinden program ve etkinlik isteklerini dinledi. Çocuklara yeni yıl hediyeleri ve oyuncaklar dağıtıp, yeni yıla mutlu ve huzurlu bir şekilde başlamalarını temenni eden Başkan Güvenç, okullarında başarılı olmalarını ve derslerine çalışmaları hususunda tavsiyelerde bulundu.

Daha önce Büyükşehir Belediyesi tarafından Konya gezisinin memnun kaldıklarını aktaran çocuklara; Başkan Güvenç, 2015 yılında Çanakkale Gezisi yapacaklarının müjdesini verdi.

BİR SONRAKİ DURAK HASTANE OLDU

Başkan Güvenç, çocuk yuvası ziyaretinin ardından yeni yılı hastanede karşılayan hastalara, hasta yakınlarına ve çalışanlarına moral ziyaretinde bulundu.

Mehmet Akif İnan Hastanesinde yatan hastalarla ve hasta yakınlarıyla sohbet eden Başkan Güvenç, yeni yılda sağlık, sıhhat ve şifa bulmaları temenni ederek, hastalara ve yakınlarına karanfil ve Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan hediyeleri dağıtarak moral desteğinde bulundu.

BAŞKAN DEMİRKOL, YENİ YILIN İLK BEBEĞİNİ ZİYARET ETTİ

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Haliliye İlçesi'nde yeni yılın ilk dakikalarında dünyaya gelen Suriye uyruklu bebeği ve annesini hastanede ziyaret etti. Kulağına ezan okuyarak 'İbrahim Halil' ismini verdiği bebeğe altın takan Başkan Demirkol, anne Zeynep Salih'e ise yeni doğan bebeği için 'hastane çıkış seti' hediye etti.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ve Belediye Meclis Üyesi Mehmet Keskin, Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğumevi Hastanesi'nde gece saat 00.02'de hayata gözlerini açan Suriyeli bebeği ve annesini hastanede ziyaret etti. Dünyaya 3 kilo 200 gram ağırlığında gelen bebeğe İbrahim Halil isminin verilmesini öneren Başkan Demirkol, babasını annenin de onayıyla 3 ay önce Halep'teki çatışmalarda kaybeden bebeğin kulağına ezan okudu.

Yeni doğan bebeğe bir ömür sağlık ve mutluluk dileyen Başkan Demirkol, "Haliliye'nin ilk doğumu saat 00.02'de gerçekleşti. Bebeğin annesinin adı Zeynep Salih, ismini de İbrahim Halil diye tavsiye ettik. Kendileri de kabul ettiler. Allah sağlıklı, huzurlu, mutlu bir ömür kendisine nasip etmesini diliyoruz. Ailesi ile birlikte daima mutlu olmasını diliyoruz. Haliliye'ye ilk doğan bebeğimizin ismi İbrahim Halil inşallah. Haliliye Belediyesi olarak daha önceden başlatmış olduğumuz, seçim döneminde de vaat ettiğimiz "Haliliye'yehoşgeldin bebek" projesi kapsamında bebek setini kendilerine ve şuana kadar bin 300 ailemize dağıttık. Bu mülteci kardeşlerimizin de biran önce yurduna, yuvasına, evine kavuşmasını temenni ediyoruz. Tüm Haliliye halkına, tüm Şanlıurfa'ya, Türkiye'ye ve tüm Müslümanlara, insanlık alemine hayırlı seneler diliyorum. 2015'in sağlık ve huzur getirmesini diliyorum" diye konuştu.

HİLVAN'DA YEREL YÖNETİM ASKERİ ZİYARET ETTİ

Hilvan kaymakamı, belediye başkanı, cumhuriyet savcısı, jandarma bölük komutanı ve ilçe emniyet müdürü Hilvan Jandarma Bölük Komutanlığı'na giderek er ve erbaşların yeni yılını kutladı.

Kaymakam Ahmet Özay, Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Cumhuriyet Savcısı Turgut Kaya ve İlçe Emniyet Müdürü Yunus Aydın'ın bulunduğu heyet burada erlerin yeni yılını kutladıktan sonra birlikte oturup tatlı eşliğinde sohbet etti.

Yeni yıllarını kutladıkları askerlerle sohbet eden Kaymakam Ahmet Özay, "Ailenizden ve sevdiklerinizden uzakta yeni bir yıla girmiş olsanız bile burası da bir ana ocağı ve baba ocağıdır. Yeni yıl, aileniz ve sevdiklerinizle beraber mutluluk yaşayacağınız bir yıl olur ve inşallah vatana ve millete hayırlı olur. Sizleri buraya gönderen anne ve babanızın ellerinden öpüyorum. Hepinize hayırlı teskereler dilerim" dedi.

Hilvan İlçe Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık da askerlerin yeni yılını kutlayarak"Yurdun her tarafından buraya gelip vatani görevlerini yapan arkadaşlarımı kardeşlerimiz var. Bu da birlik ve beraberliğin en büyük göstergesidir. Yeni yıl vatana ve millete hayırlı olsun" diye konuştu.

Askerlere yaptıkları ziyaretin ardından 5 yıl önce çobanlık yaparken yıldırım çarpması sonucu eşini kaybeden 7 çocuk annesi Rahime Yükkaldıran'ın evini ziyaret eden heyet, zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Rahime Yükkaldıran'a gereken yardımın yapılacağını söyledi.
Yeni yola girerken hastane ziyareti de gerçekleştiren kaymakam, belediye başkanı, cumhuriyet savcısı ve emniyet müdürü Hilvan Devlet Hastanesine giderek sağlık çalışanları ve burada yatan hastaların yeni yılını kutladı. Hasta yatan çocuklara da oyuncak dağıtan heyet daha sonra hastaneden ayrıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Celalettin Güvenç Fevzi Demirkol Şanlıurfa Hilvan Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title