Haberler

Yerel Yönetim Gazetecilerle Buluştu

Güncelleme:

Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği'nin düzenlediği '10 Ocak Gazeteciler Günü'nde yerel yönetim basın temsilcileri ile bir araya geldi.

Şanlıurfa'da geçtiğimiz hafta kurulan Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği '10 Ocak Gazeteciler Günü' etkinlikleri kapsamında gece düzenledi. Geceye il genelinde faaliyet gösteren yerel ve ulusal basın kuruluşları temsilcilerinin yanı sıra yerel yönetim de katılım gösterdi.

Gecede gazetecilerle gecede bir araya gelen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç,
"Emekçi gazetecilerimiz için böyle bir ortamda bulunmaktan dolayı mutluluğunu belirtirim. Samimiyetle her yerde ifade etiğimiz ve düşüncemiz Demokrasinin olmazsa olmazlarından bir tanesi olan her bakımdan özgür ve özerk basın olduğudur. Burada öne çıkan tabi ki ekonomik özgürlük ve ekonomik bağımsızlıktır. Çalışan gazetecinin kendi patronuna karşı da özgür olması en önemli hususlardan bir tanesidir. Maalesef gazetelerimiz abone sistemiyle büfelerde ve bayilerde beklediği ilgili göremediği için Anadolu gazetelerinin en önemli gelir kaynağı Resmi İlanlardır. Bu İlanlarında mevcut yapıya yetmediği bilinen bir gerçektir. İnşallah önümüzdeki dönemlerde bunlar aşılır" şeklinde konuştu.

10 Ocak Gazeteciler gününü kutlayan Çalışan Gazeteciler Dernek Başkanı Tahir Gülebak ise, "Ülkemizin 4. Kuvveti basınımızın özgür ve kalemine sadık yeni bir yıl geçirmesini diliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Güvenç ve Vali İzzettin Küçük gazetecilere hediye sundu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Celalettin Güvenç Gazeteciler Günü Şanlıurfa Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title