Haberler

Yerel Seçimlerin Öne Alınması Tartışmaları Sürüyor

Güncelleme:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP'nin, rahatlıkla çıkması gereken Anayasa değişikliğini istismar konusu haline çevirdiğini öne sürdü.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP'nin, rahatlıkla çıkması gereken Anayasa değişikliğini istismar konusu haline çevirdiğini öne sürerek, "CHP aklınca bir siyasi oyun oynamıştır ama bu oyunun içinde kendisi boğulacaktır" dedi.

Bahçeli, TBMM Grup Toplantısı'nın ardından, gazetecilerin soruları üzerine, yerel seçimin erkene alınmasına ilişkin Anayasa değişikliğinin referandum eşiğinde kabul edilmesi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün vereceği karar ve CHP'nin yerel seçimlerin gelecek yıl 3 Kasım'da yapılması önerisine ilişkin görüşlerini açıkladı.

Türkiye'nin yararına yapılması gereken her olayın bir sorun olarak ele alınmasının alışkanlık haline dönüştüğünü ifade eden Bahçeli, "Ülkenin her alanda kamplaşması kamçılanmaktadır" dedi.

Yerel seçimlerin öne alınmasının, Meclis'te grubu bulunan partiler arasında görüşüldüğünü ve AK Parti, MHP ve CHP'nin seçimlerin öne alınması fikrinde buluştuğunu anımsatan Bahçeli, CHP'nin seçimin 3 Kasım 2013'te yapılmasını önerdiğini anlattı.

Bahçeli, 3 Kasım'ın, 2002'deki genel seçimde AK Parti'nin iktidara geldiği tarih olduğunu ve Susurluk olayının tekrar tartışılacağı ortamın yaratılacağını dile getirerek, şöyle konuştu:

"İşte bu düşüncelerden hareketle, Türkiye'nin birçok olaylarını yeniden kaşımak veya 3 Kasım seçim zaferini 10 yıldan bu yana sürdürdüğü iddiasıyla yerel seçimlerde öncelikli propaganda gücünü Adalet ve Kalkınma Partisi'ne vermek gibi bir yanılgıdan ayrılması ve 27 Ekim'de yapılacak seçime katılması istenmiştir. Sonunda CHP buna rıza göstermiştir. Ancak Anayasa değişikliği için müracaatta Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi'nin yeterli milletvekili sayısı olduğundan hareketle öneriye imza vermeyeceklerini ama Meclis'e geldiğinde bunu destekleyeceklerini söylemişlerdir. Şimdi ise Türkiye'yi bir darboğaza sokarak, rahatlıkla çıkması gereken Anayasa değişikliği metnini istismar konusu haline çevirmektedir. CHP aklınca bir siyasi oyun oynamıştır ama bu oyunun içinde kendisi boğulacaktır."

-"Cumhurbaşkanı'nın iradesi..."

CHP'nin MHP'nin oylamada fire verip vermediği ya da Meclis'e iade edilmesi halinde neler olacağına ilişkin spekülasyonlarla kamuoyunu yanıltmamasını isteyen Bahçeli, MHP'nin Cumhurbaşkanı'nın iradesine saygı duyacağını vurguladı.

Türkiye'nin yaşadığı iç ve dış olaylar çerçevesinde referanduma gidilmesini zahmet ve külfet olarak gördüklerinin altını çizen Bahçeli, "Sayın Cumhurbaşkanı, değişikliği Meclis'e iade ederse, MHP'nin her milletvekili attığı imzanın arkasında olacak ve seçimin 27 Ekim'de yapılması imkanlarını gözden geçirecektir" diye konuştu.

Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün anayasa değişikliğini iade etmesi halinde erken yerel seçimin 27 Ekim 2013'e yetişip yetişmeyeceği sorusunu,

"Gece gündüz çalışan bir Meclis var. Yeri geldiği zaman 24 saat faaliyet gösteriyor. Yetiştirmemek için bir mesele yok. Bu bir niyet meselesidir" diye yanıtladı.

Seçim erkene alınmıyorsa 2014 Mart ayında seçimden kaçılamayacağını ifade eden Bahçeli, "Biz Anadolu'yu karış karış gezerek bunların hesabını milletimizin iradesiyle bu partilerden soracağız inşallah" dedi.

Bahçeli, AK Parti'nin 17 Kasım 2013 tarihini önereceği iddialarının hatırlatılması üzerine de "Laf çok, işe bakmak lazım" ifadesini kullandı.

Muhabir: Ali Hakan Der

Yayıncı: Sefa Salantur - TBMM

Kaynak: AA / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Devlet Bahçeli Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title