Haberler

Yerel Seçimlere Doğru

AK Parti Manavgat Belediye Başkan adayı Barut, Taşağıl'da üretilen narenciyenin marka haline getirilerek pazarlanacağını bildirdi.

AK Parti Manavgat Belediye Başkan adayı Recep Barut, Taşağıl'da vatandaşlarla bir araya geldi.

Barut, yaptığı konuşmada, Manavgat'ta merkez belediyesinin sahip olduğu büyük imkanlara rağmen belde belediyelerinden daha başarısız olduğunu söyledi. Merkez belediyenin kaldırım değiştirmekten ve çiçek ekmekten başka bir iş yapmadığını savunan Barut, "Biz, bu anlayışı değiştireceğiz. Büyükşehir Yasası ile Manavgat çok büyüyecek. 19 mahalleye belde ve köylerin de katılmasıyla 106 mahalleye ulaşacak. Hali hazırda devam eden anlayışla Manavgat yönetilemez" dedi.

Taşağıl'da tarımın çok yaygın yapıldığına değinen Barut, "Burada yetişen en nemli ürünümüz narenciye. Ancak, pazara çıkıldığında Taşağıl'da yetişen portakal, Finike portakalından daha ucuza satılıyor. Biz bunu aşmak için Taşağıl portakalının tanıtımı ve markalaşması çalışmalarını gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Menderes Türel'in Taşağıl bölgesine soğuk hava deposu ve paketleme tesisi sözü verdiğini hatırlatan Barut, göreve gelmeleri halinde ilk yıl paketleme tesisi yapılacağının sözünü verdi.

Tarımda üreticilerin en büyük girdilerinden birinin sulama suyu maliyetleri olduğunu kaydeden Barut, "Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Menderes Türel söz verdi. Sulama birliklerinin elektrik paralarını büyükşehir belediyesi ödeyecek. Böylece üreticilerimizin tamamı sulama maliyetlerinde elektrik maliyeti düşecek" dedi.

Taşağıl'da arıtma sorunu olduğunu, bu konuda bir çalışma yaptıklarını da vurgulayan Barut, sözlerini şöyle sürdürdü:

"MATAB'da yaptığımız projede belli bir aşamaya geldik. Bütün köy muhtarlarıyla görüştük. Taşağıl, Çakış, Büklüce, Denizkent'ten Gündoğdu dahil bütün köylerimizi de içine alan bir arıtma tesisi kuracağız. Bu arıtma tesisiyle bölgenin en önemli sorunlarından biri daha çözülmüş olacak."

Barut, Manavgat Şems ve Mevlana Kültürünü Koruma ve Yaşatma Derneği semazen ekibinin gösterisini de izledi. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Recep Barut Ak Parti Manavgat Taşağıl Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title