Haberler

Yerel Seçimlere Doğru

Saadet Partisi Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tekin: "Seçimi kim kazanırsa kazansın 31 Mart sabahı Antalya ve ilçelerinin 100 yıllık kent planlaması yapılmalıdır.

Saadet Partisi Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Fatih Tekin, "Seçimi kim kazanırsa kazansın 31 Mart sabahı Antalya ve ilçelerinin 100 yıllık kent planlaması yapılmalıdır. Çünkü çarpık kentleşmenin temelinde bu yatıyor. Bu plansız büyüme sonucu, trafik, ulaşım, altyapı, hava kirliliği gibi sorunlar yaşıyoruz" dedi.

Tekin, seçim çalışması kapsamında geldiği Manavgat'taki bir restoranda düzenlenen toplantıda, projeleriyle ilgili vatandaşları bilgilendirdi. Antalya'da turizmin 1980'lerde devlet desteğiyle büyümeye başladığını anlatan Tekin, turizmle nüfusta da artış olduğunu ifade etti.

Yerel yönetimlere seçilenlerin ileriye dönük projeler ortaya koymadıklarını kaydeden Tekin, şöyle konuştu:

"Seçimi kim kazanırsa kazansın 31 Mart sabahı Antalya ve ilçelerinde 100 yıllık kent planlaması yapılmalı. Çünkü çarpık kentleşmenin temelinde bu yatıyor. Bu plansız büyüme sonucu, trafik, ulaşım, altyapı, hava kirliliği gibi birçok sorunla karşı karşıya kalıyoruz. Antalya Ankara'dan sonra ikinci göç alan ildir. Yılda yaklaşık 50 bin insan göç alıyor. Antalya Milli Görüş belediyeciliği ile tanışmadı. Milli Görüşle tanışan iller dünya kenti olmaya aday gösterildi. Keramet bizde değil aslında keramet bizim gittiğimiz yolda. Antalya'nın hizmet görmesi için Milli Görüş belediyeciliğine ihtiyacı var."

Gayrimenkuller ve araziler satıldı

Antalya'da birçok gayrimenkul ve fabrika yerlerinin satıldığını anlatan Tekin, Dokuma fabrikasının satılmasıyla bin 200 kişinin işten çıkarıldığını ve mağdur olduğunu söyledi. Belediyeye ait mülklerin satışının yanı sıra yüksek faizle kredi de çekildiğine değinen Tekin, "Sadece tramvay için 325 milyon lira harcandı. Bugün Antalya Hali 2024'e kadar ipotek altına alındı. Yine son beş yıldır belediye başkanlığı yapan Mustafa Akaydın da 'Borçlu belediyeyiz kimse hizmet beklemesin' dedi. Biz Antalya'da beş yıldır hizmet bekliyoruz. Beş tane merkez ilçe var beş yıldır hizmet bekliyor. Şimdi beş taneye yetişemeyen 19 taneye nasıl yetişecek?" dedi.

Gelen turiste beş yıldızlı hizmet verildiğini ancak halkın hizmetten yoksun kaldığını savunan Tekin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Antalya'mız yılda 12 milyon yabancı, 3 milyon yerli olmak üzere toplam 15 milyon turisti misafir ediyor. Gelen turiste beş yıldızlı hizmet sunuluyor ama daha kendi halkının yolunu yapmamışsın, altyapısını bitirmemişsin. Elektrik kesintisi, su kesintisi var. Turist havalimanında oteline giderken, yolda çukura düşüyor yolları görüyor. Ülkesine gittiğinde 'Ben Türkiye'ye gittim yolları çok kötüydü' diyor. Antalya demiyor, Türkiye diyor. Neden? Antalya ülkemizin dünyaya açılan bir penceresi. Antalya'nın vizyonunun genişlemesi lazım."

Projelerini anlattı

Belediyecilikte ana kuralın israfı önlemek olduğunu anlatan Tekin, seçilmeleri halinde Antalya gelen turistlere yönelik TURKART, trafiğin rahatlaması için Havaray ve tarımla uğraşan vatandaşların ürünleri daha iyi satabilmesi için belediye destekli frigolu uçak kargoyu hayata geçireceklerini söyledi.

Toplantının ardından Saadet Partisi Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Fatih Tekin, İl Başkan Yardımcısı Ramazan Düzen, Manavgat İlçe Başkanı İbrahim Maslak, Manavgat Belediye Başkan adayı İlhami Demiral ve partililerle esnafı ziyaret etti. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Manavgat Antalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title