Haberler

Yerel Seçimlere Doğru

AK Parti'den istifa eden Buldan Belediye Başkanı Şevik, Demokrat Parti'den aday olduğunu açıkladı.

Yeniden aday gösterilmeyince AK Parti'den istifa eden Buldan Belediye Başkanı Mustafa Fahri Şevik, yerel seçimlerde Demokrat Parti'den aday olduğunu açıkladı.

Şevik, yaptığı yazılı açıklamada, 22 Ocak itibariyle AK Parti üyeliğinden istifa ettiğini, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerdeki adaylığının devam ettiğini belirtti.

İstifa mekanizması için gerekli prosedürün yerine getirildiğini ve gereken başvuruları tamamlandığını vurgulayan Şevik, şunları kaydetti:

"Benimle birlikte istifa edeceğini beyan eden AK Partili çalışma arkadaşlarımdan 29 kişi istifalarını vermiş, gerekli başvurularını tamamlamış bulunmaktadırlar. Akabinde adaylık sürecimizin devam ettiğini ve gerek bağımsız, gerekse bir parti çatısı altında hizmete devam etme amacımızın değişmediğini belirtmiştik. Bu açıklamaya uygun biçimde de 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimlerdeki adaylığımı, ekibimle birlikte Demokrat Parti çatısı altında sürdürmeye karar verdik."

Partilerin topluma hizmet için var olduklarına, toplumun demokratik, sosyal ve ekonomik olarak gelişmesinin önünü tıkamak değil, açmak için kurulan örgütler olduklarına  işaret eden Şevik, şu ifadeleri kullandı:

"O nedenle, Buldan için yaptığımız ve bundan sonra da yapmayı planladığımız hizmetlerin önü tıkanmış ve buna sebep olan siyasi partiden istifa etmek, halka karşı sorumluluğun ve siyasi ahlakın gereği, zorunluluk haline gelmişti. Bizim bugün yaptığımız iş de budur. Bundan sonra çalışmalarımıza Demokrat Parti çatısı altında devam etme kararımızın ölçüsü, DP'nin hizmetin önünü açacak bir çatı olmasıdır. Demokrat Parti ile bu bakış açısında buluşmak, aday olma kararımızdaki en önemli etkendir. 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde belediye başkan adayı olarak Demokrat Parti'den aday olduğumu beyan ederim." - Denizli

Kaynak: AA / Yerel

Demokrat Parti Ak Parti Buldan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title